Kisvárdán kiakadtak: „Felháborító, hogy ekkora játékvezetői tévedés történt”, Boris: „Sokat volt a héten töltőn a telefonom” – EKL-értékelések

MOL Fehérvár FC–FC Petrocub Hincesti 5-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Michael Boris (Vidi): – Mindig más élőben tapasztalni egy másik országból érkező ellenfelet a nemzetközi meccseken, mert hiába nézte meg egy megfigyelőnk a helyszínen is a Petrocubot a múlt héten, iletve mi is láttuk a felvételeket, de a pályán mindig kell egy kis idő adaptálódni az ellenfélhez.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy nem álltunk meg a kétgólos vezetésünk birtokában és mentünk tovább a harmadik, negyedik, ötödik gólért is.

Letámadtunk, előrefelé védekeztünk és nyilván lehetne hibákat találni az ötgólos siker ellenére is, vannak azért olyan esték, amikor lehet egy kicsit élvezni is a győzelmet az elemzések mellett. Úgy gondolom reális a különbség a meccs képe alapján, de most már a Honvéd elleni bajnoki van a szemünk előtt. A szurkolók már az előző szezonban is mögöttünk voltak, akkor is, amikor nem jöttek az eredmények. Úgy érzem, hogy egyre jobb a kapcsolat közöttük és a csapat között, szeretünk itthon játszani – persze Pakson is sok Vidi-szurkoló volt a vendégszektorban ott vasárnap. Szerdán találkoztam is velük, a lefújás után pedig minden meccs után megköszönjük a játékosokkal együtt a szurkolást, de ezúton is köszönjük nekik a mai biztatást!

Az ötgólos győzelem miatt az újságírók már az esetleges Köln elleni playoffról is kérdezték a német vezetőedzőt.

– Ahogy korábban már nyilatkoztam, Rot-Weiss Essen szurkoló vagyok gyermekkorom óta,

nincsenek különösebben jó viszonyban a kölniekkel, de így is nagyon sokan kerestek már Németországból a sorsolás óta jegyek miatt, vagy csak úgy általánosan érdeklődtek, szóval sokat volt a héten töltőn a telefonom.

De nem szeretnék erről bővebben beszélni egyelőre, elsősorban természetesen most arra koncentrálunk, hogy a Honvéd ellen jól szerepeljünk, majd bebiztosítsuk a továbbjutást a moldovai visszavágón. (molfehervarfc.hu)

Alexei Savinov (Petrocub): – Az első 20 percet nagyon jól kezdtük, rendkívül elégedett voltam azzal, amit a meccs elején nyújtott a csapat. Ambros remek kapufát lőtt, uraltuk a találkozót és működött a tervünk, de két gyerekes gólt kaptunk, amely pszichésen nagyon rosszul jött, mondhatom, hogy összeomlott ezek után a csapat. Egy remek együttes ellen játszottunk, megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de ellenfelünk teljesítménye erre ma este nem adott lehetőséget. Három kulcsjátékosunk hiányzott a KF Laci elleni győztes csapatból, ezt sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni, még egy 17 éves fiatalt is kénytelen voltunk pályára küldeni. Nehéz és hosszú utunk volt Magyarországra (a Vidi ellenfele busszal érkezett a mérkőzésre, már kedden elindultak Moldovából – szerk.), ez is hozzájárulhatott a mai gyengébb teljesítményhez. (molfehervarfc.hu)

Molde–Kisvárda 3-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Török László (Kisvárda): – Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez. Ettől függetlenül amit elterveztünk, az jól működött, a 63. percben kaptuk a gólt, addig nagyon egységesek voltunk, az ellenfél erősségeit maximálisan tudtuk hárítani. Voltak labdaszerzéseink, amikből az elejétől fogva jó támadásokat vezettünk. Próbáltuk csökkenteni a lehetőségeit az ellenfélnek, amiben ők nagyon erősek. Ez az első gólig sikerült is, amit meg kell jegyezzek, hogy ezt viszont hatalmas les előzte meg, ezt már többször is visszanéztük, valamint kaptuk üzenetekben a fényképeket.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen szinten nincsen VAR, viccesen megjegyezném, hogy lassan már a harmadosztályban is VAR-oznak. Felháborító volt, hogy ekkora tévedés történt a játékvezetés részéről.

Utána a második és a harmadik gólt nagyon jó ütemben lőtte az ellenfél, de ettől függetlenül meg kell dicsérni a csapatomat, hogy a Molde ellen nagyon jól helyt állt. Megyünk tovább, van egy visszavágó, mindig a második meccsen dől el minden. (kisvardafc.hu)

Kondás Elemér a diósgyőri menesztéséről: “Két csapatot sikerült tönkretenni” – interjú