Nem bírtak egymással az NB I „színmagyar” csapatai

Igazán különleges mérkőzéssel vette kezdetét péntek este az NB I második fordulója: az összecsapáson 22 magyar játékos futott ki a pályára, de a cserepadon is csak itthoni labdarúgók ültek.

I. félidő

Egy perc telt el, amikor máris gólt ünnepeltek a hazai szurkolók, de korán. Baráth nagy bedobása után Otigba csúsztatta a röviden középre a labdát, ahol Holender bevetődve a kapuba talált 5 méterről, de a VAR-ozást követően kiderült, hogy kézzel tette ezt, így érvénytelen volt a gól.

Öt perccel később is a Partizantól szerződtetett magyar válogatott játékost volt az egyik főszereplő, amikor Silye a balról gurított laposan középre, ahol érkezett Holender és 13 méterről mellé lőtt.

A 8. percben aztán mégis a Paks szerzett vezetést: Varga a baloldalon, az alapvonal mellett tört befelé, majd a 16-oshoz érve Szabó Bálinthoz juttatta a labdát, aki középről, 13 méterről a bal sarokba tekert, 0-1.

Négy minutummal később kis híján jött egy újabb vendég gól, miután Szabó J. beadását bokszolta ki Jova, de a labda épp Szabó Bálint elé került, aki az üres kapura emelt, Baráth viszont visszaért és nagyot mentett fejjel.

Az egyenlítésre a 37. percig kellett várniuk a Vasas-drukkereknek: Radó a baloldalról laposan adott középre, ahol érkezett Holender és 3 méterről a bal alsóba lőtt. Még a szünet előtt szinte lemásolta az egyenlítő gólt a Vasas: ezúttal Holender adott középre a 16-oson belülről, közel az alapvonalhoz, középen pedig érkezett Radó és 8 méterről a kapu közepébe lőtt – 2-1.

II. félidő

A szünetben Waltner Róbert három helyen, a védelemben, a középpályán és a támadósorban is eszközölt változtatást, az egyenlítésben pedig fontos szerepet játszott a kispadról érkező Sajbán Máté, aki megiramodott a jobboldalon, majd középre passzolt Harasztinak, aki 21 méterről a jobb alsóba lőtt – Jova csak beleérni tudott, hárítani nem.

Ezt követően többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapusoknak kevés dolguk akadt. A játék a hajrában élénkült meg újra, elsősorban a Vasas jóvoltából, amely mezőnyfölényben játszott az utolsó tizenöt percben.

Gólok helyett azonban már csak sárga lapokat lehetett feljegyezni egy kis kakaskodás után a hajrában, így döntetlennel zárult a forduló nyitómeccse.

NB I, 2. forduló

Vasas FC–Paksi FC 2-2 (Holender 37., Radó 45., ill. Szabó B. 8., Haraszti 48.)

Vasas: Jova – Szivacski, Baráth, Otigba, Iyinbor, Silye – Hidi (Hidi M, 85.), Berecz, Hinora – Radó (Feczesin, 69.), Holender.

Paks: Rácz – Osváth (Vas, 46.), Kádár, Lenzsér, Szabó J. – Windecker, Szabó B., Balogh (Papp, 46.) – Bőle (Sajbán, 46.), Varga B. (Böde, 71.), Haraszti.

Fradi: Rasszizmus a Slovan ellen, szektorbezárást és pénzbüntetést is kirótt az UEFA