Kiütéses kezdés

Kiütése győzelemmel kezdte az UTE az U16-os jégkorong European Rookie Cup linzi selejtezőtornáját. A lilák 14-0-ra győzték le a münchenieket.

Up-info Csatlakozna az UTE a Fehérvárhoz és a MAC Budapesthez. Utóbbi két csapat már hetekkel korábban kiharcolta az U16-os jégkorong European Rookie Cup zágrábi négyes döntőjében a helyét, s most a lilák is azért küzdenek Linzben.

Az UTE kiütéses győzelemmel kezdett Linzben

Az UTE kiütéses győzelemmel kezdett Linzben

Egyébként csupán nünaszokon múlott, hogy az UTE érkezését ne három magyar együttes várja, hiszen a Debrecent kevés választotta el a továbbjutástól a ritteni tornán, amelyen végül az osztrák Villach váltotta meg a buszjegyet Horvátországba.

Nos, az UTE remekül kezdett Linzben, hiszen az első napon kiütéses győzelmet aratott a München ellen. A németek a mérkőzésen egyszer sem találtak a kapuba, miközben a lilák tizennégyszer, s azzal vezetik a tabellát az olasz Alleghét 6-2-re legyőző hazaiak előtt.

Miután valószínűleg a másik két csapatnak sem okoz gondot a München, így az első, továbbjutást érő helyekért a következő napokban még nagyot harcol a magyar együttes. Vasárnap a Linzet kell felülmúlnia, míg hétfőn az Alleghét.

EUROPEAN ROOKIE CUP, U16-OS NEMZETKÖZI TORNA, LINZ
Szombati eredmények: UTE‒München (német) 14-0, Linz (osztrák)‒Alleghe (olasz)
Április 3. (vasárnap): München (német)‒Alleghe (olasz) 15.40, UTE‒Linz (osztrák) 19.10
Április 4. (hétfő): Alleghe (olasz)‒UTE 10.10, Linz (osztrák)‒München (német) 13.40

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS