Kjaer nincs 100%-os állapotban a vb-n

Aggasztó hírek érkeztek a dán válogatottól, miután Simon Kjaer a múlt hétvégén kihagyta a Franciaország elleni mérkőzést a csoportkörben.

A 33 esztendős védő az első fordulóban 65 percet játszott a Tunézia elleni 0-0-s döntetlen alkalmával a világbajnokság csoportkörében, míg legutóbb nem lépett pályára Franciaország elleni mérkőzésen, amelyet a dánok 2-1-re elveszítettek. Ennek hátterében az állt, hogy Kjaer nincs 100 százalékos állapotban.

“Nem vagyok jól. Nem álltam készen 90 percet játszani Franciaország ellen. A szövetségi kapitány jó döntést hozott, mert nem tudtam volna segíteni a csapatnak.” – mondta Kjaer.

A Tuttosport beszámolója szerint Kjaernek a jobb combhajlító izmával van probléma. Október elején szintén ezzel volt gondja, miután az Empoli elleni bajnokin megsérült a combja. Egyelőre kérdéses, hogy vállalni tudja-e a játékot Ausztrália ellen a csoportkör utolsó fordulójában.

Kasper Hjulmand, Dánia szövetségi kapitánya: “Tisztában voltunk azzal, hogy Simon nem tud pályára lépni Franciaország ellen. Nem tudjuk, hogy készen fog-e állni szerdán Ausztrália ellen, mert még mindig nincs jól.”

Dánia a továbbjutásért harcol és mindenképpen le kell győznie Ausztráliát ahhoz, hogy továbbjusson a kieséses szakaszba.