Öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét a teqball vb-n

Öt éremmel a magyarok nyerték a nemzetek versenyét a teqball vb-n
Kormány Sport

Fantasztikus magyar szereplés a teqball-világbajnokságon. A németországi viadalról minden magyar induló éremmel térhet haza, amire korábban még soha nem volt példa.

A Nürnbergben megrendezett világversenyen Vasas Lea duplázott. Női párosban Janicsek Zsanettel, vegyespárosban pedig Bakó Ádámmal aranyérmet szerzett.

A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó ÁdámBlázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna is női egyéniben.

Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, miután férfi egyéniben harmadikként zárt.

Vasas Lea szerint ezen a világbajnokságon is kiderült: a sportág bölcsőjének számító Magyarországon továbbra is kiváló szakmai munka folyik.

Ez mindannyiunk számára a hihetetlen kategóriába tartozik. Sokat dolgoztunk ezekért a sikerekért. Személy szerint elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült dupláznom” – mondta az eredményhirdetések után a kiváló játékos.

Nagy Zoltán szövetségi kapitány a világbajnokság előtti sajtónyilatkozataiban azt hangoztatta: minél több döntős helyezés kellene…

Nagyon sok álmunk valóra vált ezen a vb-n. A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi-világbajnokságon megerősítettük pozícióinkat” – összegzett a kapitány.

Forrás, fotó: Bányász Árpád/Magyar Teqball Szövetség