Kontrecz Márk: „Nagyon sokat jelent az Aranykesztyű megnyerése”

Továbbra is kiválóan szerepeltek a különböző hazai és nemzetközi versenyeken a Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei. Ráadásul a 64 kilós Kontrecz Márk pályafutása legnagyobb elismerése előtt áll: a nemzetközi szövetség, az AIBA szavazásán elnyerheti a július hónap bokszolója címet. A korábbi junior Eb-bronzérmes ökölvívó nemcsak megnyerte a rangos szabadkai Aranykesztyű viadalt, de a verseny legtechnikásabb bokszolójának is megválasztották.

2015-Madárfészek-kontrecz mark2Az immár lassan másfél éve működő Madárfészek Ökölvívó Akadémia növendékei egyre több remek eredményt érnek el a korosztályos versenyeken. Az anyaegyesületüktől az akadémiára kerülő bokszolók közül a 64 kilóban korábban junior Eb-érmet nyerő 17 éves kiskunfélegyházi Kontrecz Márk már az ifjúságiak között is megmutatta, akár nagyon magasra is eljuthat súlycsoportjában. Kontrecz ugyanis parádés teljesítményt nyújtva győzött a szabadkai Aranykesztyű viadalon és elnyerte a legtechnikásabb ökölvívó címet. Ennek köszönhetően a fiatal sportemberre a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) is felfigyelt, és az általuk meghirdetett szavazáson akár a Hónap bokszolója címet is elnyerheti júliusban.

„Nagyon sokat fejlődtem, amióta itt vagyok, hiszen sokkal jobb körülmények között, kemény edzőpartnerekkel készülhetek a versenyekre. Nagyon sokat jelent számomra Erdei Zsolt jelenléte. Tőle bármit elfogadok, amit csak mond nekem. Fantasztikus érzés, hogy egyáltalán szóba jött a nevem az AIBA szavazásán, igaz Szabadkán tényleg nagyon jól ment a bunyó” – jelentette ki Márk.

A Madárfészek Ökölvívó Akadémia igazgatója szerint tanítványuk nagyon sokra viheti, ha valóban mindent alávet a sikeres sportkarrierjének.

„Márk az egyik legtehetségesebb fiatal ökölvívó Magyarországon. Nagyon nagy érték, éppen ezért vigyázunk arra, hogy a fejlődése továbbra is töretlen maradjon” – mondta Wida József.2015-Madárfészek-wida józsefMadárfészek Ökölvívó Akadémia