Korábbi csapattársa Rossi vb-címében bízik

Motor

2016. augusztus 6. szombat, 19:26

A MotoGP 2006-os világbajnoka szerint a Doktor még mindig rendkívül gyors, és reméli, hogy az évad második felében le tudja dolgozni tetemes hátrányát az összetettben vezető Marc Marquezzel szemben.

Valentino Rossi nem kezdte a legerősebben a 2016-os idényt, ám mióta a mezőny átköltözött Európába, gyakran az olasz tempója tűnik a legerősebbnek. Ezt azonban nem mindig sikerült kihasználnia: Mugellóban a Yamaha füstölt el alatta, Assenben elcsúszott az esőben, a Sachsenringen pedig túl sokáig várt a motorcserével, ráadásul nem is slick gumikra váltott. A „Doktor” emiatt már 59 pontos hátrányban van az éllovas Marc Marquezzel szemben, ráadásul még csapattársa, Jorge Lorenzo is megelőzi őt.

Hayden-Rossi-főkép

Nicky Hayden azonban, aki korábban a Repsol Hondánál és a Ducatinál is versenyzett Rossi mellett (a fenti fotó is ez utóbbi időszakból való), bízik benne, hogy a 37 éves motoros még meg tudja fordítani az állást, s erős tempójának köszönhetően behúzza tizedik összetett elsőségét: „Vale nagyon gyors, és remélem, sikerül visszazárkóznia és megnyernie a címet” – nyilatkozta a MotorCycleNews.com szakoldalnak. „Egyszerűen csak volt néhány nagy hibája és balszerencséje, ami általában nem szokott jellemző lenni rá. De ez is csak azt mutatja, milyen komoly a színvonal a MotoGP-ben.”

A MotoGP-ben 2006-ban épp Rossi legyőzésével világbajnokká avanzsáló Hayden, aki jelenleg a Superbike vb mezőnyét erősíti, a múlt hétvégén pedig a legendás suzukai 8 óráson szerepelt, a jelentős előny ellenére sem adná még oda a címet Marqueznek: „Ostoba lennék, ha azt mondanám, hogy Marc már be is húzta a bajnokságot, ez nyilvánvaló. Amint visszatérnek a szezon második félidejére, roppant sűrű időszak következik, így nagyon gyorsan változhatnak a dolgok!” – vélekedett az amerikai.

Forrás: www.formula.hu – RSS