Körvonalazódni látszik Messias sorsa

Úgy tűnik, hogy a Milan vezetősége hajlik Junior Messias végleges megvásárlására, de csak bizonyos feltétellel.

A 30 esztendős futballista a tavaly nyári átigazolási időszak utolsó napján érkezett és rengeteg kritika érte a vezetőséget a transzfer miatt, ennek ellenére a játékos nem okozott csalódást. A megegyezés értelmében a Rossoneri kölcsönben hozta el Messiast a Crotone együttesétől egy vásárlási opcióval. Az egy szezonra szóló kölcsönvételi díj 2,6 millió euró volt.

A MilanNews információi szerint a klub vezetősége hajlik Messias megtartása felé, így a következő szezonban is a Milanban játszhat. Ugyanakkor a Tuttosport arról számolt be, hogy van egy feltétel. Paolo Maldiniék szeretnének alkudni az átigazolási áron.

A játékos szerződésében lévő vásárlási opció összege mintegy 5,4 millió euró. A Milan alacsonyabb összegért akarja véglegesíteni a transzfert, így a szezon végén tárgyalóasztalhoz ül a Crotone elöljáróival. A klub alkupozíciói viszonylag kedvezőek, hiszen a Crotone a Serie B egyik kieső helyén, a 19. pozícióban áll.

Messias a kezdeti nehézségek és sérülések után alapember lett a Milanban és kiszorította a kezdőcsapatból Alexis Saelemaekerst a támadó-szekció jobb oldalán. A brazil futballista eddig 24 tétmeccsen – bő 1400 játékperc alatt – 5 gólt szerzett. Ráadásul élete első Bajnokok Ligája-meccsén győztes gólt szerzett az Atlético ellen.