Kötelező túra

Az eleve erős magyar leányválogatott könnyű selejtezős csoportba került az U19-es Európa-bajnokság kvalifikációjában. Nem is kérdés, a továbbjutás a cél.

reb Két napja a 2017-es férfi U21-es kézilabda-világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak beosztása készült el Bécsben, most pedig a jövő évi U19-es leány Eb-kvalifikációs csoportjait sorsolták ki.

hajdu_janos_csehp03

Sima út vezethet az Eb-re  •  Fotó: MKSZ/Cseh Péter

A magyar lányok az első kalapból várták a beosztást, s végül az első csoportban kaptak helyet Macedónia, a Feröer-szigetek és Moldova mellett. Hajdu János szövetségi edző tőlünk értesült a történtekről, s nem állíthatnánk, hogy az ellenfeleket hallva megrettent…

„Miért nem a Feröer-szigetekre utazunk?… Erről a beosztásról nem nagyon lehet véleményt mondani, magabiztos továbbjutást várok” – jegyezte meg.

Az 1-5. csoportból ráadásul az első két helyezett vívja ki a részvételt a jövő nyári kontinensviadalon, így végképp nem lesz nehéz dolga a nyári U18-as vb-n ötödik helyezett társaságnak. A 6-8. jelű ágról a legjobb együttes jut el az Eb-re. A kvartettünkben Macedónia rendezheti a selejtezőtornát, ha nem él a lehetőséggel, sorrendben a Feröer-szigeteket, Moldovát és Magyarországot illeti meg a jog. Macedóniáról jó emlékeket őrizhet a korosztály, hiszen 2015-ben ott szerzett U17-es Eb-bronzot.

Az U19-es Eb-nek Celje (Szlovénia) ad otthont július 27-től augusztus 6-ig. Automatikusan résztvevő a házigazda, illetve a 2015-ös U17-es kontinensviadal két döntőse, a győztes Dánia és az ezüstérmes Oroszország.

(Forrás: EHF)

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ
1. csoport: Magyarország, Macedónia, Feröer-szigetek, Moldova
2. csoport: Románia, Spanyolország, Litvánia, Izland
3. csoport: Franciaország, Szlovákia, Montenegró, Belgium
4. csoport: Horvátország, Hollandia, Finnország, Ukrajna
5. csoport: Svédország, Csehország, Ausztria, Szerbia
6. csoport: Portugália, Fehéroroszország, Svájc, Grúzia
7. csoport: Norvégia, Görögország, Törökország
8. csoport: Németország, Lengyelország, Lettország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS