Kovacsics Anikó: akár a legjobb négyig is eljuthatunk!

Pénteken már Szöulban játszik a magyar női kézilabda válogatott egy felkészülési tornán, hogy utána a jövő hét szombatján Japánban kezdje meg szereplését az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A hétfőn még Budapesten megtartott rövid sajtótájékoztatót követően nagy volt a sietség, így nem könnyen kaptam meg a sorszámom alapján jogosnak vélt másfél percet Kovacsics Anikónál.  

(Fotó: JochaPress)

A beszélgetés külön érdekessége, hogy utoljára 2013-ban, Újvidéken beszélhettem érdemben Anikóval, aki immár évtizede egyik kulcsembere a női válogatottnak. A valóban villáminterjúban először a Fradi által a Metz ellen elért, komoly sikert jelentő döntetlenjét hoztam szóba.

– Köszönjük a gratulációt. Tényleg úgy érzem, hogy jól teljesítettünk és nagyon örülünk ennek az egy pontnak is.

– Mit gondol, mi kellene ahhoz, hogy a Ferencváros női kézilabdázói még jobb eredményeket érjenek el? Szükség lenne egy-két, valódi erősítésre?

– Szerintem nincs szükség jelenleg másokra. Úgy összeállt a védekezésünk, ahogy általában működnie kellene, és ahogy most működött is. Bíró Blanka tudott jól védeni és sikerült gyors lerohanásokból is gólokat szereznünk, ami azért történhetett meg, mert jól védekeztünk.

– Mi az idei terv, mivel lennének elégedettek?

– Bejutni a legjobb nyolc közé, ez az elsődleges célunk. Az adott játékos állománnyal ez is elég komoly feladat számunkra.

– Váltsunk témát, beszéljünk a válogatottról.

– 2009-ben szerepelhettem először a nemzeti együttesben, ez idáig 118 válogatottságot számlálhatok. Megkockáztatom: soha ilyen jól nem éreztem magamat a legjobban között, mint korábban valaha.

– Milyen szereplésre számít Kovacsics Anikó Japánban, a világbajnokságon?

– A minimális cél természetesen az olimpiai kvalifikációs tornára történő eljutás, de nekem merészebb álmaim is vannak. Nem tartom elképzelhetetlennek ugyanis, hogy bekerüljünk a legjobb négy csapat közé!

– Kiktől számít várakozáson felüli egyéni teljesítményre?

– Én a csapat erejében bízom és abban, hogy valóban mindenki, aki pályára kerül, hozzáteszi majd tudása maximumát.

– Csoportjukban kit tart a legkeményebb ellenfélnek?

– Szerintem Montenegro ellen lesz a legnehezebb dolgunk…

(jochapress)