Középmezőnyben

Két magyar csapat részvételével rendeztek tornát Székesfehérváron az U15-ös fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), a Budapest válogatott három, a házigazda Alba Fehérvár-DKKA két győzelemmel zárt.

Lakner Gábor Kilenc csapat lépett parkettára hétvégén az U15-ös Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) székesfehérvári tornáján. A házigazda Alba Fehérvár és a Budapest válogatott mellett a horvát Cibona Zagreb, a cseh USK Praha, a német TS Jahn München, az olasz Stellaazzura BA, az osztrák Wiener Team, a szerb KK Flash Beograd, valamint a szlovén KK Grosuplje korosztályos együttese mérette meg magát az MKOSZ-csarnokban.

U15-ös EYBL Székesfehérvár

Jelenet a tornáról  •  Forrás: Budbasket

A Cibona Zagreb és a KK Grosuplje kiemelkedett a mezőnyből, a horvát és szlovén csapat veretlenül zárta a hétvégét. Nem sok hiányzott a Budapest válogatottnak sem a hibátlan mérleghez, de az utolsó mérkőzésen a zágrábiak 82-67-re jobbnak bizonyultak a Magyar Zoltán által irányított fővárosi gárdánál. A szereplésére így sem lehet panasz, hiszen a bécsieket 122-55-re, a münchenieket 84-69-re múlta felül, és hatalmas küzdelemben a római Stellaazzurát is legyőzte 85-83-ra. Az utóbbi, hatalmas hajrával elért siker egyértelmű bravúrnak számít, és azt is említsük meg, hogy a Cibona ellen is a Budapest válogatott játszotta a legszorosabb mérkőzést.

A házigazda Alba Fehérvár-DKKA sem szerepelt rosszul, Peresztegi Nagy Ákos együttese két győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát. A prágaiakat 84-51-re, míg a münchenieket 87-62-re verte, ugyanakkor a zágrábiaknak és a grosupljeieknek nem tudott ellenállni. Előbbiek 78-43-ra, utóbbiak a torna záró mérkőzésén 71-54-re győztek a vendéglátó ellen.

A magyar csapatok erejét jelzi, hogy a fővárosiak közül az egyébként a Vasas Akadémiában kosarazó Radics Gerzson, míg a fehérváriak közül Somlai-Kiss Máté a torna All Star-csapatába került, egy horvát és két szlovén játékos mellett. A csapatok legközelebb Budapesten lépnek pályára január 27-29-én.

A torna végeredménye
1. Cibona Zagreb 8 pont (+143-as kosárkülönbség), 2. KK Grosuplje 8 (+87), 3. KK Flash 7 (+65), 4. Budapest válogatott 7 (+48), 5. Alba Fehérvár-DKKA 6 (+6), 6. Stellaazzura BA 6 (-12), 7. TS Jahn München 4 (-67), 8. Wiener Team 4 (-132), 9. USK Praha 4 (-138)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS