La Liga: a Chelsea korábbi támadójával erősített a Villarreal! – hivatalos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal hivatalos honlapján számolt be arról, hogy szerződtette az Aston Villa támadóját, Bertrand Traorét…

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Villarreal az idény végéig kötött szerződést a Burkina Fasó-i válogatott Bertrand Traoréval, akit ingyen engedett el az Aston Villa. A tapasztalt támadó ott volt az Afrika Nemzetek Kupáján, a tornán 3 gólig jutott, Burkina Faso pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Bertrand Traoré 2013 októberében került a Chelsea kötelékébe. A londoni együttes legjobbjai között mindössze egy teljes szezont húzott le, a 2015/2016-os idényben 16 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Chelsea-ben, melyeken 4 találatot jegyzett. Kölcsönben két holland csapatnál is megfordult, először a Vitesse-nél, majd később pedig az Ajax színeiben. Traoré megjárta még az Olympique Lyont és a Basaksehirt, utóbbit szintén kölcsönben, de már az Aston Villától. A birminghami együttes 2020 szeptemberében igazolta le a Lyontól. Első szezonjában egyértelműen a Villa egyik meghatározó alakja volt, utána viszont állandó sérülések hátráltatták, Unai Emery a jelenlegi idényben pedig nem is igazán számított rá. Traoré mindent egybe véve 6 találkozón jutott szóhoz, összesen pedig nagyon szerény 43 percet töltött a pályán. 

fociclub

A La Liga: a Chelsea korábbi támadójával erősített a Villarreal! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.