Laporte szerint sok európai játékos elégedetlen a helyzetével Szaúd-Arábiában

A szaúdi Al-Nasszr csapatához szerződő spanyol válogatott hátvéd őszintén beszélt a közel-keleti országban megtapasztalt problémákról…

(Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

Miután a közelmúltban egyre több európai játékosnál merült fel, hogy röviddel az érkezése után máris elhagyja Szaúd-Arábiát, a Manchester City-től tavaly augusztusban az Al-Nasszrhoz szerződő spanyol válogatott hátvéd, Aymeric Laporte beszélt a kialakult helyzetről:

“Az itteniek nem könnyítik meg a dolgunkat, sok európai játékos elégedetlen a helyzetével. Nyilván alkalmazkodnunk kell, de nagy változás ez az életünkben. A szaúdiak számára is újdonság, hogy tapasztalt európaiak játszanak náluk, nincsenek hozzászokva ehhez, és komolyabb hozzáállásra van szükségük. Törődnek velünk, de nem eléggé.”

A Cityvel Bajnokok Ligáját és öt angol bajnoki címet szerzett légiós – aki az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csapattársa – kifejtette, más szaúd-arábiai életminőséget várt, és nehezére esik napi három órát az autóban tölteni.

“Jelenleg nem gondolkozom ezen, de ha ilyen rövid idő után már csalódott az ember, akkor felmerül, hogy mitévő legyen. Nekem is eljöhet ez a pillanat” – tette hozzá Laporte.

A 29 éves spanyol hátvéd mostanáig 21 mérkőzésen játszott a szaúdi Al-Nasszr színeiben, mellyel 2026-ig szóló szerződést kötött.

fociclub

A Laporte szerint sok európai játékos elégedetlen a helyzetével Szaúd-Arábiában bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.