Sport: Kölcsönadta a Hoffenheim Szalai Attilát

Szalai Attila, a német élvonalban szereplő Hoffenheim magyar futballistája egy másik Bundesliga-csapathoz, a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburghoz került kölcsönbe. A Freiburg vasárnap a közösségi oldalán erősítette meg a szombati sajtóhírt.

„Jó megoldást találtunk a jelenlegi helyzetre” – jelentette ki Klemens Hartenbach, a Freiburg sportigazgatója. „Attila rendelkezik nemzetközi tapasztalattal, és azonnal a segítségünkre lehet” – utalt arra, hogy sérülés, illetve eltiltás miatt hiányosságaik vannak a védősorban.

Amióta Szalai Attila a nyáron a Hoffenheimhez igazolt, öt tétmeccsen lépett csak pályára, most Freiburgban bizonyíthat kölcsönben.

A két csapat szombaton egymással játszott a bajnokság 21. fordulójában, és a Freiburg épp Sallai győztes góljával 3-2-re nyert. Szalai nem lépett pályára a Hoffenheimben, ahol 2027 júliusáig szól a szerződése.
A 41-szeres magyar válogatott Szalai tavaly nyáron 14 millió euróért igazolt Hoffenheimbe, de nem tudott magának állandó játéklehetőséget kiharcolni, négy Bundesliga- és egy Német Kupa-meccsen – mindössze 333 percet töltött a pályán.

Írta a HVG

A Sport: Kölcsönadta a Hoffenheim Szalai Attilát bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.