Lazetic több ajánlatot is elutasított a nyáron

Olasz sajtóinformációk szerint Marko Lazeticnek Olaszországból, valamint külföldről is voltak ajánlatai, azonban végül mindet visszautasította.

A 18 esztendős csatár 2022 januárjában egyetlen téli igazolásként érkezett a szerb élvonalbeli Crvena Zvezda együttesétől és nyolc hónap alatt mindössze 1 tétmeccsen kapott lehetőséget a felnőtt csapatban. Lazetic 2022 áprilisában mutatkozott be tétmeccsen a Milan színeiben egy Inter elleni összecsapáson az Olasz kupában.

A Calciomercato beszámolója szerint a nyári átigazolási időszakban felmerült annak a lehetősége, hogy Lazetic távozzon a 2022/23-as idényre a több játéklehetőség és a fejlődés érdekében. A szerb utánpótlás-válogatott játékosnak számos ajánlata volt Olaszországból és külföldről is.

A portál szerint Lazetic nemet mondott a Speziának, a Cagliarinak, valamint holland és francia csapatok megkeresésére is. Ennek oka, hogy a fiatal tehetség mindenképpen maradni akart a Milanban és bizonyítani szeretne az edzőnek illetve a vezetőségnek.

Lazetic az előszezonban az első csapattal edzett és néhány felkészülési mérkőzésen pályára lépett, azonban az utóbbi időben az Ignazio Abate által irányított Primavera csapattal is edzett. A szerb csatár az UEFA Ifjúsági Ligában 1 gólt szerzett a Dinamo Zagreb U19-es csapata ellen, a bajnokságban pedig a legutóbbi fordulóban az első csapat cserepadján foglalt helyet a Napoli elleni rangadón.