Leány-superchallenge

Székesfehérváron indult útjára a Basketgirl Superchallenge elnevezésű sorozat, amelyben egyelőre az U15-ös leánycsapatok versenyeznek. A három magyar résztvevő közül kettő a dobogón zárta az első tornát.

L. G. Ahogy arról beszámoltunk, háromnapos U15-ös leánytornát rendeztek Székesfehérváron. A rendezvénnyel indult útjára a Basketgirl Superchallenge elnevezésű sorozat, amelynek szervezői rangos korosztályos nemzetközi bajnokságot szeretnének létrehozni, kifejezetten a női szakágban.

Basketgirl

Jelenet a DKKA és a Riga összecsapásáról

Nyolc csapat részvételével kezdődött el a sorozat, a mezőnyt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Soproni Darazsak Akadémia, a Budapest válogatott, valamint az U15-ös horvát válogatott, a lett TTT Riga, az olasz Stellazzurra BA, a szlovák Young Angels Kosice és Bécs válogatottja alkotja.

Az első, Székesfehérváron megrendezett torna után január 20-22-én Budapesten találkoznak a csapatok. A döntőt március 3-5-én rendezik Sopronban, ahol az érvényes lebonyolítás szerint a három magyar résztvevő, illetve a két legjobb külföldi gárda lép parkettára. A tervek között szerepel, hogy a jövőben több csapattal bővítsék a sorozatot, és hogy a következező évadban már több korosztályban is elindulhasson a Basketgirls Superchallenge.

A fehérvári tornát a papírformának megfelelően a horvát U15-ös válogatott nyerte. A magyar csapatok közül a Budapest válogatott a második, a Soproni Darazsak Akadémia a negyedik, míg a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a nyolcadik helyen zárt.

A finálé kiegyenlített küzdelmet hozott, melynek végén a horvát U15-ös válogatott egyetlen ponttal, 79-78-ra legyőzte a Budapest válogatottat. A harmadik helyért lejátszott találkozón a TTT Riga 66-40-re bizonyult jobbnak a Soproni Darazsak Akadémia együttesénél.

A döntőhöz hasonló szoros meccset hozott az ötödik helyért rendezett találkozó, ahol végül a bécsi válogatott 51-47-re múlta felül a kassaiakat. A hetedik helyért vívott mérkőzésen az olasz Stellazzurra BA érvényesítette fölényét a Dávid Kornél KA felett.

BASKETGIRL SUPERCHALLENGE, SZÉKESFEHÉRVÁR
Végeredmény: 1. Horvátország U15, 2. Budapest válogatott, 3. TTT Riga, 4. Soproni Darazsak Akadémia, 5. Bécs válogatott, 6. Young Angels Kosice, 7. Stellazzurra BA 8. Dávid Kornél KA

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS