Leao a vártnál korábban tért vissza Milanellóba

Rafael Leao már kedden megjelent Milanellóban, miután teljesítette a válogatottbeli kötelezettségeit.

A 23 esztendős támadó az elmúlt egy hétben a portugál válogatott edzőtáborában volt és március végén két mérkőzést játszottak a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében, méghozzá Liectenstein (4-0) és Luxemburg (6-0) ellen.

A Sky Sport Italia tájékoztatása szerint Leao a tervezett időponthoz képest 24 órával hamarabb tért vissza és rögtön Milanello felé vette az irányt, miután minden játékos elhagyta a válogatott edzőtáborát. A portugál futballistának ma, azaz szerdán kellett volna megérkeznie, azonban már tegnap megjelent a csapat edzőközpontjában.

Leao egyéni edzésmunkát végzett és a várakozások szerint szerdán már újra a csapattal fog edzeni. Rafa kiváló formában tért vissza a válogatott szünetről, hiszen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a Luxemburg elleni 6-0-ra megnyert összecsapáson.

A szezon első felében Leao kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a Milanban és abszolút húzóember a támadósorban, azonban az elmúlt hetekben kissé visszaesett a formája és legutóbb két hónappal ezelőtt, január közepén a Lecce ellen volt eredményes a Serie A-ban. Fontos lesz, hogy Leao újra csúcsformában teljesítsen, hiszen áprilisban kulcsfontosságú meccsek várnak a Milanra, kezdve a hétvégi Napoli elleni rangadóval.