Olasz balhátvéd érkezhet Ballo-Touré helyére

Emanuele Valeri, az olasz élvonalban szereplő Cremonese balhátvédje felkeltette a Milan vezetőségének figyelmét a közelgő nyári átigazolási időszak előtt.

Fodé Ballo-Touré 2021 nyarán szerződött a Rossonerihez a Monaco együttesétől és azóta Theo Hernández cseréje a védelem bal oldalán, azonban nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani és a nyáron búcsút inthet a Milannak. Ebben az esetben a klub új játékost fog igazolni a helyére.

A SportMediaset információi szerint Ballo-Touré a nyáron elhagyja a Milant és a klub vezetősége a Cremonese védőjét, Valerit nézte ki Theo tehermentesítésére.

Valeri decemberben töltötte be a 24. életévét és 2020 szeptemberében csatlakozott a Cremoneséhez, ahol az aktuális szezonban 29 tétmeccsen 2 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki. A nemzetiségét tekintve olasz, ami nagyon fontos a nemzetközi porondra nevezhető játékosok létszáma miatt, hiszen olasz utánpótlás akadémián nevelkedett és ezáltal nem foglal kvótát a légiósoktól.

Az olasz balhátvédnek 2024 nyaráig szól a szerződése a Cremonese együttesével és a piaci értékét a transfermarkt portál mintegy 3,5 millió euróra taksálja.