Leao: “Soha nem szabad elfelejteni, honnan jöttél”

Rafael Leao, a Milan portugál támadója elmondta, hogy kezdetben nehézségei voltak az Olaszországba igazolása után, azonban elárulta, hogy kik voltak azok a személyek, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy óriási fejlődésen ment keresztül és mostanra a Milan meghatározó játékosává vált. A 23 éves futballista arról is beszélt, hogy a hírnév és a siker ellenére a földön maradt és nem szállt el magától, ezzel példát mutatva azoknak a gyerekeknek, akik hozzá hasonlóan nehéz körülmények között nőnek fel.

“Nagyon nehéz volt az első két évem a Milannál. Franciaországból érkeztem, ahol minden sokkal kisebb volt és az élet nagyon különböző volt. Amikor csatlakozol a Milanhoz, rögtön tudatosul benned, hogy győztesnek kell lenned, mert korábban számos legenda viselte ugyanezt a mezt, akik trófeákat nyertek. Ezt azonnal érzed és tapasztalod. Egy átalakulási folyamat után egy másik ember és egy másik játékos lettem. Ebben az időszakban a családom, Pioli és Ibrahimovic kulcsfontosságú volt, hiszen közel álltak hozzám minden nap.” – mondta Leao.

“Zlatan egy példa számomra. Ő tanított meg a kérdezés fontosságára és arra, hogy milyen nagy jelentősége van a koncentrációnak, még a pályán kívül is. Amikor csak tudunk beszélünk egymással, nem csupán játékosként és csapattársként, hanem emberként is.”

“Szeretnék kiaknázni minden lehetőséget, ami adódik és főszereplő akarok lenni, hogy kiérdemeljem a helyemet a portugál válogatott kezdőcsapatában. És ha esély adódik a győzelemre, az nagyszerű lesz.”

Leao az interjúban mesélt arról, hogy nehéz körülmények között nőtt fel és a futball volt az álma, amiben a családja mindig támogatta őt és megteremtették számára a szükséges feltételeket.

“Onnan, ahonnan én jövök, mindenki láthatatlannak tűnik. Ha nehéz helyzetben nősz fel, akkor senki nem vesz tudomást rólad. Azzal, amit ma csinálok – a futballon, a zenén és a divaton keresztül – szeretném megmutatni a környékemen élő vagy a hasonlóan nehéz körülmények között felnövő gyerekeknek, hogy a származásuktól függetlenül ők is képesek megcsinálni. Egy dolog kulcsfontosságú: soha nem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttél.”

“Eszembe jut, amikor édesapámmal a vonaton utaztunk. Kicsi voltam. Nem tudtuk kifizetni a jegyeket, de ez volt az egyetlen módja annak, hogy eljuthassak az edzésre. Emlékszem arra, hogy édesapám minden este elalvás előtt azon elmélkedett, hogyan tudna pénzt és ételt haza hozni. A futball volt az álmom és a nehézségek ellenére a családomnak sikerült megadnia nekem a felszereléseket, hogy megvalósuljon az álmom. Ők mindig mellettem álltak. Ezért szeretnék most mindent megadni a családomnak és lehetővé tenni számukra, hogy nyugalomban, problémák nélkül éljenek. Soha nem szálltam el magamtól és mindig a földön maradtam, mert nagyon jól tudom, hogy a hírnév és a siker múlandó, különösen a labdarúgás világában, ahol az egyik pillanatban a legjobb vagy, a másikban pedig már a legrosszabb. Megfelelő támogatásra és mentálisan erős jellemre van szükség.”

“A zene számomra továbbra is öröm és közös élményszerzés a gyerekkori barátaimmal. Nem fogok pénzkereseti szándékkal zenélni, ez nem munka számomra. Azonban a saját divatmárkám esetében már más a helyzet.”