Lemondott az argentin élvonalbeli csapat edzője – HIVATALOS

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Huracán bejelentette, hogy az évad végeztével távozik a csapat vezetőedzője…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Az argentin első osztályú Huracán megerősítette, hogy közös megegyezéssel távozik posztjáról a csapat júliusban kinevezett vezetőedzője, Diego Martínez.

A 45 esztendős tréner 2021 év elejétől a Tigre edzője volt, melyet 2021-ben másodosztályú bajnoki címhez segített. A Buenos Aires-i együttes 2022-ben újoncként döntőt játszott a Copa de la Liga Profesionalban, és hetedik lett a Liga Profesionalban, mellyel kiharcolta a Copa Sudamericanában való szereplés jogát. Az idei első kiírásban mutatott hullámzóbb teljesítmény után azonban júniusban felmentették a további munkavégzés alól, néhány héttel később került a Globóhoz. Martínez kivezette a hullámvölgyből a csapatot és a második kiírásban csoportelsőként jutottak be a rájátszásba, a Copa de la Liga Profesional negyeddöntőjében azonban tizenegyesekkel kiestek.

Martínez korábban többnyire alacsonyabb osztályú csapatokat irányított, mint az Ituzaingó, a Canuelas, a Comunicaciones, a Ferrocarril Midlang, az Estudiantes Buenos Aires és a Godoy Cruz.

Az argentin sajtó várakozásai szerint Martínez azért távozott az Huracántól, mert ő az egyik legnagyobb esélyes arra, hogy átvegye az edzőt kereső Boca Juniors irányítását.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Lemondott az argentin élvonalbeli csapat edzője – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.