Lendületben

Hárspataki Gábor lett a második magyar, aki győzni tudott a Premier League-versenysorozat egyik állomásán. A korosztályos világbajnokságra készülő 19 éves versenyző úgy érzi, jól halad a felkészülésben.

Lakner Gábor Biztató formában versenyez a novemberi korosztályos világbajnokságra készülő Hárspataki Gábor. Azok után, hogy a Budapest Openen a felnőttek és az U21-es között is diadalmaskodott a 75 kg-os súlycsoportban, legutóbb megnyerte a Premier League-versenysorozat németországi állomását is.

A négy éve életre hívott sorozatban – amely a világ- és Európa-bajnokság után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza – a magyarok közül másodikként sikerült győznie. Korábban Szegedi Döme tavaly tudott nyerni Párizsban.

harspatakiA coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője indult, Hárspataki Gábor kategóriájába pedig 85-en neveztek. Az idei U21-es Európa-bajnokságon aranyérmes magyar karatés – sorrendben svájci, német, marokkói, francia és bosnyák rivális ellen – öt győzelemmel harcolta ki a finálé jogát. A döntőben a francia Corentin Seguy volt az ellenfél, akit az MTK sportolója 3-0-ra múlt felül.

„Rendkívül kemény küldetés aranyérmet nyerni a rangos versenysorozatban – mondta honlapuknak. – A legnehezebb dolgom nem is a döntőben volt, hanem a második mérkőzésemen a német Felix Behrendt ellen. Mindössze 1-0-ra tudtam legyőzni, pedig annak a találkozónak még csak a tizenhat közé jutás volt a tétje. Mivel egy korosztályhoz tartozunk, könnyen lehet, hogy a dzsakartai utánpótlás-világbajnokságon is összecsapunk.”

A 19 éves sportoló a novemberi vébéig több tornán is rajthoz áll, a rijekai Croatian Openen, azt követően pedig a Premier League salzburgi nagydöntőjében lesz érdekelt.

„Úgy érzem, jó erőben és jó formában vagyok. Megfelelően halad a felkészülésem, de még bőven van min javítanom a világbajnokságig. A következő versenyek sokat segíthetnek a fejlődésben, bízom benne, hogy mindegyiken sok mérkőzést vívhatok. Európa-bajnokként utazom Indonéziába, a vébéről is éremmel szeretnék hazatérni.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS