Lengyelország-Ausztria 1-1 – ÉLŐ

Cikkünk folyamatosan frissül.

Lengyelország és Ausztria is az első pontjaiért küzd pénteken 18 órától a berlini Olympiastadionban.

A D csoport első fordulójában a lengyelek 2-1-re kaptak ki a hollandoktól, az osztrákok pedig a franciáktól szenvedtek 1-0-s vereséget.

A mérkőzésnek nincs egyértelmű esélyese, ugyanakkor a lengyelek nehéz helyzetben vannak, mert a törökök elleni felkészülési találkozón combsérülést szenvedett Robert Lewandowski várhatóan csak csereként tud majd pályára lépni.

A kezdőcsapatok:

Lengyelország: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski, Slisz, Zalewski – Buksa, Zielinski, Piatek. Szövetségi kapitány: Michal Probierz.

Ausztria: Pentz – Posch, Trauner, Lienhart, Mwene – Seiwald, Grillitsch – Baumgartner, Laimer, Sabitzer – Arnautovic. Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick.

Ezt a találkozót is gyászszünet előzte meg, a csapatok Gerhard Aignerre, az UEFA csütörtökön elhunyt egykori főtitkárára emlékeztek. A mérkőzést az osztrákok kezdték a török játékvezető, Halil Umut Meier sípszavára. Az első lövést Posch eresztette el a 2. percben, de nem volt benne veszély, távoli löketét könnyedén húzta le Szczesny.

Az 5. percben aztán Sabitzer kínálta meg a lengyel kapust, aki szögletre tolta a lövést. A szöglet után ismét Szczesny avatkozott be, nagyot nyújtózva öklözött. A 9. percben viszont már nem tudott menteni: Mwene bal oldali beadása után Trauner fejelt öt méterről a lengyel kapuba (0-1). Egyértelműen az osztrákok kezdtek jobban, a lengyelek az első 10 percben lehetőségig sem jutottak.

A gól utáni percekben is az osztrákok próbálkoztak többet, majd a 17. percben Zielinski lőtt, ám a labda elakadt Mwenében. A lengyelek kezezést kiáltottak, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt. Két perccel később Zalewski lőhetett tisztán a bal szélről, de csúnyán kapu fölé bombázott.

A 22. percben egy osztrák kiugratás után Szczesnynek fejjel kellett játékba avatkoznia. A 25. perc környékén a lengyelek birtokolták többet a labdát, de veszélyes támadást egészen a 29. percig nem tudtak kidolgozni, ekkor Lienhart mentett Buksa elől. A 30. percben aztán jött Piatek, aki egy levágódó labdát helyezett öt méterről az osztrák kapuba (1-1).

Az egyenlítő gól szemmel láthatóan nem zavarta meg az osztrákokat, egy kicsit viszont lassítottak a játékukon. A 39. percben három a kettőben támadott Ausztria, Sabitzer azonban az egyik védőbe lőtte a labdát. Három perccel később ismét ő eresztett el egy pattogós labdát 25 méterről, amely a kapu mellett kötött ki.

A hosszabbításban szabadrúgáshoz jutottak a lengyelek, de Zielinski tekert lövését ki tudta ütni Pentz. A játékvezető a 47. percben vetett véget az első félidőnek. Az osztrákok 65 százalékban, a lengyelek 35 százalékban birtokolták a labdát.

Írta a HVG

A Lengyelország-Ausztria 1-1 – ÉLŐ bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.