Lett végül érem is

A helyezések és negyedik helyek után az utolsó pillanatban és óriási küzdelemben érmet szerzett a magyar együttes az írországi Limerickben zajló ifjúsági A korosztályú öttusa-világbajnokságon: a Szép Balázs, Strobl Anita mix váltó állhatott fel a dobogó második fokára.

reb Az Európa-bajnokságok lebonyolításával ellentétben a világbajnokságon az utolsó napon rendezik a három váltóversenyt, így aztán igencsak sűrű programnak nézett elébe reggel a magyar csapat. Az egyéni versenyek küzdelmei után az utolsó erejüket is összeszedték az érintettek (már, akik indultak egyesben), s a nagy akarás nem nyögést, hanem gyümölcsöt hozott.

szep_strobl_valtoezust_limerick

Strobl Anita és Szép Balázs váltóérmet nyert az utolsó napon

A Szép Balázs, Stobl Anita kettős ugyanis a dobogó második fokára léphetett fel a mix váltó versenyét követően.

„Kőkemény küzdelem alakult ki három csapat között – kezdte a beszámolót Kállai Ákos utánpótlás-kapitány. – Szent meggyőződésem, hogy bármelyik másik napon, bármelyik másik versenyen nyerhettünk volna, de az oroszok a mi félelmetesen jó kombinációnknál is jobban teljesítettek. A gyerekek nagyon örültek, igazán szépen csillogó érmet nyertek.”

A Hegedűs László, Salga Gergő fiúváltó is kitett magáért. Kállai szerint jól vívtak, ám annyira erősek voltak az ellenfelek, hogy az átlagos teljesítmény a középmezőny végére sorolta a fiúkat. A futás és lövészet kombinációjában azonban ők is parádéztak (ezt a végső helyezés, a negyedik hely is alátámasztotta), borsózott mindenkinek a háta, aki csak látta őket – állította az utánpótlás-kapitány.

A befejező szám a bokatörésből felépült Gulyás Michellének is jól ment, de társa, Sarcia Borbála kisebb technikai hiba miatt kiesett a ritmusból, így a lányok a tíz induló páros közül a kilencedikként fejezték be a zárást.

„Jól elrepült az utolsó nap, márpedig csak az az idő telik el gyorsan, amely jó és kedves élményeket, emlékeket ad. Egységes képet mutatott a csapat, az egy érem és a sok negyedik, valamint pontszerző helyezés a jövőre nézve bizakodásra ad okot.”

Az összes eredményt itt találja, a leánydöntőről szóló tudósítást itt,  a fiúk fináléjáról készültet pedig itt olvashatja.

IFJÚSÁGI A KOROSZTÁLYÚ ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, LIMERICK (ÍRORSZÁG)
A nap bajnokai és a magyarok helyezése
Fiúváltó: Vu-cseol Kim, Jang-dzsin Dzseong (Koreai Köztársaság) 1238 pont, … 4. Hegedűs László, Salga Gergő 1196
Leányváltó: Aurora Tognetti, Elena Micheli (Olaszország) 1108, … 9. Sarcia Borbála, Gulyás Michelle 1031
Mix váltó: 1. Andrej Zujev, Kszenyija Fraclova (Oroszország) 1202, 2. Szép Balázs, Strobl Anita (Magyarország) 1197

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS