Lezárult a januári Bakayoko-saga

Hetekig tartott a huzavona Tiemoué Bakayoko jövőjét illetően és még az átigazolási piac utolsó óráiban is voltak megkeresések.

Tegnap éjjel hivatalosan is véget ért a téli átigazolási időszak Olaszországban. Miután Bakayoko visszautasította a török első osztályú Adana Demirspor ajánlatát, az utolsó napokban bejelentkezett érte az olasz élvonalbeli bajnokság sereghajtója, a Cremonese. A játékos rábólintott a transzferre, amelyet Ariedo Braida sportigazgató megkísérelt nyélbe ütni, azonban az újonc együttes elnöke sokallotta a fizetést és nem adta végső beleegyezését az üzlethez, ami miatt meghiúsult a klubváltás.

Kedden délután a L’Equipe arról írt, hogy az Olympique Lyon szerződtetni kívánja Bakayokót. Ennek ellenére a Chelsea-Milan-Lyon hármas nem tudott megállapodni egymással. Végül az utolsó órákban az Adana Demirspor újra megkísérelte Bakayoko leigazolását és emelt a korábban tett szerződési ajánlaton, amit a játékos elfogadott.

Daniele Longo, a Calciomercato transzferguruja közölte, hogy véget ért a Bakayoko-saga és a francia középpályás marad a Milanban. Ugyan a játékos ügynöke optimista volt a törökországi klubváltás kapcsán, viszont korlátozott volt az idő a mercato zárásáig és nem sikerült az üzlet.

Jelen állás szerint Bakayoko a szezon végéig, azaz a kölcsönszerződésének lejártáig marad a Milan keretének tagja, majd a nyáron visszatér a Chelsea-hez. Tiemoué folytatja az edzéseket Milanellóban.