Lila lövődíj

Hangulatos ünnepségen vehették át az UTE sportlövő-szakosztályának a képviselői a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és a félmillió forintos sportszervásárlási utalványt, míg az Aquaréna Kőbánya SC sakkozói a közönségdíjasnak járó százezer forintos utalványt kapták meg.

reb  Bár már a júliusban járunk, a májusi „A hónap műhelye”-díj átadójára gyűltek össze az elismerést elnyerő UTE sportlövő-szakosztályának képviselői, az Aquaréna Kőbánya sakkszakosztályt vezetője és a szakemberek az egyik alapító tag, a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

Az utanpotlassport.hu honlapot működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője, Bruckner Gábor kivételesen nem lehetett jelen a díjátadón, jókívánságait és gratulációját Siklós Erik, a MOB a díjátadót levezető marketing és kommunikációs igazgatója tolmácsolta.

hm_atado

Újpesti örömünnep

Dr. Bartha Csaba elmondta, a nagy olimpiai készülődésben élmény megállni néhány pillanatra, és megünnepelni a felnőtt élsportolók utánpótlását jelentő bázisát. A sportigazgató-helyettes az UTE méltatása mellett kiemelte a Rióra készülő Péni Istvánt, akit már csak „a mi Pistánként” emlegetnek a MOB-ban. Külön dicsérte a sportlövőszövetséget, amelyben az elmúlt néhány évben olyan profi szemlélet és munkavégzés honosodott meg, amelyből a legnagyobb sportágak hazai szervezetei is példát meríthetnek.

Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója kiemelte és fontos sportágnak nevezte a sportlövészetet, amely az elmúlt hónapokban egyre szebb eredményeket ért el. A Decathlon tizenegy évvel ezelőtt érkezett az országba, s arról álmodtak, hogy valami újat hoznak a sportpiacra. Vas úgy látja, hogy sikerült, és örömmel gondol arra a megvalósulni látszó, fontos törekvésre, hogy példaképet állítsanak a magyar emberek elé. Szomorúnak nevezte a statisztikát, hogy a magyar lakosság több mint negyven százaléka nem sportol, ami különösen annak tükrében elkeserítő, hogy ilyen változatosan eredményes sportágakat láthatunk magunk körül.

Sinka László, a hazai szövetség főtitkára kedélyes beszédet tartott, amelyben gratulált az UTÉ-nak, és tetszését fejezte ki, amiért a sportolók egytől egyig a klub pólójában jelentek meg. Sok sikert kívánt a fiataloknak, hogy négy év múlva akár a tokiói olimpián szerepeljenek. Dicsérte a három kuratóriumi tagot, amiért felkarolja az utánpótlás ügyét, s vonzó pályát festett fel a fiataloknak, akik – a kedvező olimpiai pályázat esetén – a hazai, 2024-es játékokon teljesedhetnének ki.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, a játékokra készülő Péni István jelenleg Norvégiában készül, így a fő sikerkovácsnak nem volt alkalma megjelenni a díjátadón.

Kissné Oroszi Edit mutatta be a szakosztályt (amelyet az M4 Sport Jövünk! utánpótlás-magazinjában mi is megtettünk). Sinka László korábbi, vicces felvetésére, miszerint fejenként járjon a félmillió forint, a vezetőedző hozzátette: ha így lenne, több versenyzővel érkeztek volna.

A közönségszavazáson győztes Aquaréna Kőbánya SC szakosztály-vezetője, Korpics Zsolt vette át a százezer forintos sportszervásárlási utalványt. Gratulált az UTÉ-seknek, és elmondta: ők nagyjából ötven ifjúsági korú sakkozóval foglalkoznak nap mint nap.

Miközben Siklós Erik a gyerekekkel beszélgetett, kiderült, hogy van, akinek búcsúban felállított céllövöldéből jött az ihlet, más pedig otthon lövöldözött légpuskával, úgy ismerkedett meg a sportággal. A kérdésre, vajon ki a tehetséges, az edzők egyből rávágták, mindenki. Sokan tették fel a kezüket arra nézve, hogy ki készül a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, illetve sokak példaképe a klubtárs, Péni István.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS