Liverpool: nyolc év után távozik a korábbi kulcsember is! – hivatalos

Úgy tűnik péntek eddig a nagy bejelentések napja Liverpoolban, hiszen a klub Thiago Alcantara távozása után bejelentette, hogy Joel Matip sem folytatja tovább az Anfield Road-on.

A 32 esztendős játékos sokáig az állandóságot jelentette a liverpooli védelem tengelyében Jürgen Klopp alatt, azonban most szerződése lejártával, nyolc év után Matip számára is véget ér egy páratlan korszak.

A 2016 nyarán a német Schalke együttesétől ingyen megszerzett hátvéd 201 találkozón játszott a Liverpoolban, tevékeny részt vállalva a csapat közelmúltjának legnagyobb sikereiben, így a 2018/19-es idény végén elnyert Bajnokok Ligája-győzelemben, vagy egy évvel később az angol bajnoki cím elhódításában.

“Elképesztően hálás vagyok a sorsnak azért a nyolc évért, amelyet ennél a fantasztikus klubnál tölthettem. Csodálatos társakkal és edzőkkel, valamint a világ legjobb szurkolóival osztozhattam a sikerekben. Büszkén távozok, felejthetetlen élményekkel és emlékekkel!” – fogalmazott Matip, aki két alkalommal az Angol Ligakupát is megnyerte a “vörösökkel”, ahogyan az Angol Szuperkupa -, FA-kupa -, valamint Európai Szuperkupa-győztesnek is vallhatja magát.

A korábbi 27-szeres kameruni válogatott játékos, csak úgy mint Thaigo Alcantara szerződése lejártával, szabadon igazolható futballistaként kereshet új csapatot magának a nyáron.

fociclub

A Liverpool: nyolc év után távozik a korábbi kulcsember is! – hivatalos bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.