Maceszgombóc – Egészségséfünk receptje

A maceszgombóc az egyik kedvencem, sajnos nálunk kevés helyen lehet kapni. Elkészítési ideje lehet, hogy soknak tűnik, de ez a 2 óra pihentetés miatt van. Én sok receptet olvastam és ezekből összegyúrtam a saját ízlésemnek legjobban megfelelőt.

Elkészítési idő: kb. 40 perc + 2 óra

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • ¼ csésze szénsavas víz
  • 1 csésze maceszliszt (250 ml)
  • só, bors,
  • 5 dkg spenót nagyon apróra vágva

Első lépésként felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, fűszereket és az apróra vágott spenótot. Ezután hozzáadjuk a vizet és a maceszlisztet. Jól elkeverjük, és hűtőben pihentetjük 2 órát. Ezután olajos vagy kézzel gombócokat formázunk belőle és gyöngyöző vízben kb. 30 perc alatt kifőzzük. Érdemes egyet félbe vágni és megnézni, hogy jó-e. Én legjobban marha- vagy libalevessel szeretem.

Maceszgombóc - Egészségséfünk receptje

Tipp! Spenót helyett használhatunk apróra vágott petrezselymet, szerecsendiót, vagy más fűszereket is. Ez attól is függ, milyen leveshez szeretnénk adni.

Jó tudni! A gombóc főzés közben a duplájára nő, ezt vegyük figyelembe, amikor formázzuk. Ha nem kapunk maceszlisztet, akkor vegyünk pászkát, azt aprítsuk fel, és így adjuk a többi hozzávalóhoz. Kb. 25 dkg-ra lesz szükség.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100):

Pászka

Tojás

Repceolaj

Spenót

Energia

390 kcal

143 kcal

902 kcal

63 kcal

Fehérje

15 g

12,6 g

0 g

3,2 g

Zsír

1,1 g

9,5 g

100 g

3,2 g

Szénhidrát

1,8 g

1,8 g

0 g

6,2 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS