„Magabiztosan kell játszanunk” – Pioli

A Milan idegenben a Monza stadionjába látogat az olasz bajnokság 23. fordulójában. A két csapat őszi mérkőzésén a Rossoneri fölényes 4-1-es győzelmet aratott az újonc ellen. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

„Még a nehéz pillanatokban is hittünk magunkban, a csapatban és mindig éreztük a szurkolóink támogatását. Hiszem, hogy ez a mi valódi erősségünk. Azt láttam az edzéseken, hogy a csapatban megvan a koncentráció és az energia. Mindenki a szívén viseli az eredményeket és nem szabad, hogy a kritikák vagy a dícséretek hatással legyenek ránk, hiszen ezek gyakran mindkét irányban túlzóak. A bajnokságon keresztül tudjuk kiharcolni a helyünket a Bajnokok Ligája következő kiírására. Nagyon fontos mérkőzéseink lesznek a Monza, az Atalanta és a Fiorentina ellen, majd csak utána fogunk a londoni visszavágóra gondolni.” – mondta Pioli.

„Két nagyon jó mérkőzés után vágunk neki a Monza elleni bajnokinak, azonban óvatosnak kell lennünk. Ez egy jó hét volt, de nehéz mérkőzést fogunk játszani egy jó formában lévő csapat ellen. A lehető legjobb teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez. Szeretnék gratulálni Palladinónak az eddigi munkájához, hogy egy proaktív, támadó szellemű futballt játszó csapatot épített. Az első mérkőzésen az eredmény megnyugtató volt, de nem volt könnyű meccs. Magabiztosan kell játszanunk. Ki kell használnunk a lehetőséget és több pontot szerezni a bajnokságban, miközben maximálisan tiszteljük az ellenfelet.”

„A Torino és a Tottenham elleni mérkőzések kemények voltak, de a legtöbb játékos bevethető és sok lehetőségem van a csapat összeállítását illetően. Tomori bevethető, azonban Bennacer még nincs 100 százalékos állapotban és nem akarunk kockáztatni. Remélem, hogy az Atalanta ellen újra a rendelkezésemre fog állni. Calabria a csípőizom problémája miatt nem lesz ott a keretben a mai meccsen. Vranckx készen áll, hogy segítsen a csapatnak a pályán. Thiaw nagyon jó képességekkel rendelkezik és minden megvan benne ahhoz, hogy nagyon erős védővé váljon. Csatárposzton ott van Giroud, aki nagyon jól teljesít, de Origi is készen áll. A mérkőzés előtt meg fogom hozni a döntést az értékeléseim alapján. Ibrahimovic ezen a héten jól dolgozott és javított a kondícióján. Zlatan a rendelkezésemre áll.”

„Tetszik, hogy két különböző játékrendszerben is játszhatunk. Úgy gondolom, hogy ezzel kiszámíthatatlanabbá válunk az ellenfél számára. Monzában biztosan a háromvédős rendszerrel fogjuk folytatni, aztán majd meglátjuk. A Tottenham ellen elégedett voltam mindkét középső középpályásunk teljesítményével, de a támadások felépítésében még tudunk fejlődni és amint Bennacer visszatér, lesz egy extra lehetőségünk. Ami a széleket illeti: Saelemaekers játszott ott Belgiumban és Messias is ismeri ezt a szerepkört. Mindketten fontosak lehetnek az egy az egy elleni párharcokban. Alexisnek óvatosnak kell lennie, nehogy lemaradjon a védekezésben.”

„Az erősségünk a csapategységben rejlik, ami fantasztikus. Mindenki segíti a másikat és minden játékosomban látom az elszántságot és a koncentrációt. De Ketelaere? Leao, Tonali és Kalulu is hasonló pillanatokat élt át és jó érzés látni, hogy mindenki támogatja Charles-t. A csapatban mindig megvolt a vágy, hogy segítsük egymást. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan Charles is eredményeket fog hozni.”

„A védekezésben és a támadásban is jobbnak kell lennünk a Monza ellen. A szituációk gyorsan változnak, de mindenki jól akar teljesíteni.”