Magas kitüntetés Török Enikőnek és Selmeci Attilának

Komoly elismerésben részesült a MÚSZ két vezetője: dr. Török Enikő, a sportszakmai csoport irányítója az Esterházy Miksa-díjat vehette át a Magyar Sport Napján, míg Selmeci Attila alelnök Bay Béla-díjban részesült.

A Magyar Sport Napján az immár tradicionális sportdiplomáciai konferencia, illetve a sportszövetségek vezérkarainak tartott tájékoztató mellett nem maradt el a különböző állami kitüntetések átadása sem. Ilyenkor a honi sportélet, az egyes sportágak irányításában kulcsszerepet vállaló tisztségviselőket díjazzák kiemelkedő színvonalú munkájuk honorálásaként. Nagy örömünkre, a MÚSZ két vezetője is színpadra szólíttatott a Puskás Arénában rendezett ünnepségen.

Sportszakmai csoportunk feje, dr. Török Enikő az Esterházy Miksa-díj egyik kitüntetettje lett – ezt különböző sportszervezetek adminisztratív irányításában elsőrangú munkát végző szakemberek kaphatják meg. Az edzőknek, a kiemelkedő oktató-nevelő munkát végző kiválóságoknak alapított Bay Béla-díj egyik idei kitüntettje pedig a MÚSZ szakmai alelnöke, Selmeci Attila, Milák Kristóf korábbi trénere lett.

Az ünnepséget nyitó beszédében Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár többek között kiemelte: „Itt és most olyan győzteseket ünnepelünk, akik a teljesítményükkel szolgáltak. Szolgáltak egy közösséget, sportszervezetet, sportágat, egyesületet hatalmas alázattal. Köszönjük az eddig elvégzett munkájukat!”

Török Enikő az államtitkár mellett Gyulay Zsolt MOB-elnöktől, Selmeci Attila pedig Deutsch Tamástól, a SOSZ elnökétől vehette át a sokszorosan kiérdemelt díjat. A MÚSZ részéről Wladár Sándor elnök, Szántó Dávid nemzetközi igazgató és Birkás Szabolcs marketingvezető volt jelen az eseményen.

Az úszócsalád nevében mindkét elismeréshez szívből gratulálunk!

A Magas kitüntetés Török Enikőnek és Selmeci Attilának bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.