Magyar gála Telkiben

Kiütéses győzelemmel kezdte a Telki Kupát a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, 5-1-re verte a skótokat. A nemrég Szélesi Zoltán irányítása alá került együttes az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készül, arra pedig nincs is jobb terep, mint a mostani torna.

Majer Dániel A labdarúgó-utánpótlásban dolgozó szakemberek úton-útfélen hangoztatják: nem az eredmény a fontos, hanem a játékosok fejlődése. De azért az 5-1 elég jól néz ki, nem? Ez az eredmény született a magyar és a skót U17-es válogatott Telki Kupán lejátszott nyitómérkőzésén.

A rózsaszín mezes skótok kipipálva Forrás: mlsz.hu

A rózsaszín mezes skótok kipipálva  •  Forrás: mlsz.hu

Az első perctől kezdve éreztette a magyar csapat: inkább kihagyná a mérkőzés eleji tapogatózást, a 9. percben már a skót kapufán csattant a labda. Az ellenfélnek is akadt helyzete, a magyar kapusnak a térfél feléig kellett szaladnia, hogy tisztázni tudjon. A 18. percben aztán megtört a jég, Horváth Olivér beadását Bencze Márk lőtte közelről az üres kapuba (1-0). A félidőig nem változott már az állás, egygólos magyar vezetéssel mentek pihenni a felek.

A fordulás után a változatlan felállásban játszó hazai csapat az első támadásából megduplázta előnyét: Horváth beadását Schön Szabolcs a hosszúba helyezte (2-0). Ezután kicsit visszavett Szélesi Zoltán együttese, a szövetségi edző hármas cserével igyekezett felrázni csapatát. A 62. percben ennek ellenére a skótok tudtak szépíteni kontratámadás végén. Valószínűleg ez kellett az újabb magyar gólhoz, meg persze a bíró és egy szabálytalankodó skót. A 62. percben, lökésért megítélt büntetőt Csoboth Kevin értékesítette (3-1). A gyakorlatilag megnyert mérkőzésen a 76. percben Bidzilya Anton, két percre rá pedig Tóth Zoltán is betalált, a vége 5-1 lett.

A korábban alapembernek számító Szerető Krisztofert, Horváth Csanádot és Deczki Mátét is nélkülözni kényszerülő Szélesi Zoltán szerint az eredmény ellenére van még min javítani. „Ilyen fiatal játékosokkal nehezen saccolható a végeredmény, de jó mérkőzésre számítottam, amely a felkészülésünket szolgálja. A jelenlegi garnitúrában van potenciál. A kemény, koncentrált, mindennapos munka hatására ma jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, most sokan azt gondolhatják, hogy hú de jók vagyunk, az 5-1 valóban szép, de most nem ez a legfontosabb, hanem a fejlődés és a felkészülés az Európa-bajnoki selejtezőkre. Nagyjából elégedett vagyok a látottakkal, bár voltak hibáink.”

A magyar U17-es válogatott legközelebb hétfőn, 17 óra 30 perctől Csehország ellen lép pályára a Telki Kupán.

U17-ES TELKI KUPA, TELKI
Magyarország–Skócia 5-1 (1-0)
Gólszerzők: Bencze (18.), Schön (42.), Csoboth (67.), Bidzilya (76.), Tóth (79.), illetve Middleton (62.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS