Magyar Kupa – Nagy csatában az OSC legyőzte az Egert

osc2017082701

Három góllal is jobbnak bizonyult az újbudai együttes az Egernél a Magyar Kupa első elődöntőjében.

osc2017082701

Fotó: OSC / facebook

Egyik csapatnak sem sikerült jól a hétközi Bajnokok Ligája forduló. Az Eger a Jadran Herceg Novi otthonában döntetlenezett, még az OSC hatgólos vereségbe futott bele a Barceloneta otthonában.

Nos, hat másodperccel a kezdés után, már az újbudai együttesnél volt az előny, Ubovics centerezett jól. Az egyenlítő gólra pár percet várni kellett, ekkor Hosnyánszky vágta be középről, 1-1. Az utolsó négy perc a kékspakásoknak sikerült jobban, hiszen Ubovics majd Brguljan taláataival már kettő volt közte. Az első etapban még Kovács Gergő akciózott, így 3-2-re az OSC vezetett. A második negyedben Angyal villant, 3-3. Majd ismét Petik Attila együttese vette át a mérkőzés irányítását, Erdélyi duplázott, majd Kovács Gábor is meglőtte a magáét, így már 6-3-ra ment az OSC a nagyszünetben.

A fordulás után Angyal már a második találatát szerezte, majd Vlahopulosz révén egyre zárkózott az Eger, 5-6. Erdélyi révén azonban ismét kettővel ment az OSC, 5-7. Ezek után fél perc alatt rámolt kettőt az Eger, Rasovics majd Kovács Gergő volt eredményes, 7-7. Az utolsó egy perc az OSc-nek sikerült jobban, olyannyira, hogy Brguljan majd a vége előtt egy pár másodperccel Ubovics módosította az állást, 9-7-re. Az uutolsó negyedben elmaradt a várt egri feltámadás. Sőt, Salamon még egyet tapasztott, így 10-7-re győzött az OSC és holnap ők lesznek a finálé egyik résztvevői.

Férfi Magyar Kupa, első elődöntő: 

ZF-Eger – A-Híd OSC Újbuda 7-10 (2-3, 1-3, 4-3, 0-1)
Gólszerzők: Angyal 2, Kovács Gergő 2, Hosnyánszky 1, Strahinja Rasovic 1, Vlachopoulos 1 ill. Erdélyi 3, Ubovics 3, Brguljan 2, Kovács Gábor 1, Salamon 1

További program: 

17.45 Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo (M4 Sport)

Döntő – december 3., vasárnap: 

17:45 (M4 Sport)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS