Magyar származású csatárt igazolna az Arsenal – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese a Sporting CP csatárát, Gyökeres Viktort szemelte ki magának.

https://24.hu/belfold/2024/03/13/legnepszerubb-fiu-lany-utonev-keresztnev-2023-statisztika/?fbclid=IwAR0oQPn780DFZmDfIF-X3N-aAkDFO1u-LqITZ5goP5PBEON0VolSxANHg58

Az angol FootballTransfers információi szerint az Arsenal a Sporting CP támadóját, Gyökeres Viktort szeretné megszerezni a nyáron. A magyar származású svéd válogatott csatárra már korábban felfigyeltek az Ágyúsok játékosmegfigyelői, mivel játéka tökéletesen beleillik menedzserük, Mikel Arteta játékstílusába.

Gyökeres sokoldalú játékos, aki könnyen be tud illeszkedni különböző támadó pozíciókba is. Képessége, hogy középcsatárként, jobb- vagy balszélsőként is játszhat, tökéletesen illeszkedik Arteta taktikai elképzeléseihez. Ez az alkalmazkodóképesség különbözteti meg őt más potenciális célpontoktól, például a Napoli sztárjától, Victor Osimhentől és a Brentfordban játszó Ivan Toney-tól, akik nem rendelkeznek ugyanilyen szintű rugalmassággal.

Gyökeres tavaly nyáron ötéves szerződést kötött a Sporting CP-vel, miután 20+4 millió euró ellenében leigazolták Coventry Citytől. A megállapodás részeként az angol klub jogosult a 25 éves játékos jövőbeni átigazolásából származó bevétel 10-15%-ára. A szerződése 100 millió eurós kivásárlási árat is tartalmaz, bár az nem világos, hogy a Sporting ennél alacsonyabb összegű ajánlatokra is rábólintana.

A svéd válogatott csatár a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen lépett pályára a Sportingban, amelyeken 33 gólt és 12 gólpasszt jegyzett,

fociclub

A Magyar származású csatárt igazolna az Arsenal – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.