Maignan már a Verona ellen vissza akart térni

Mike Maignan boldogan nyilatkozott a Gran Galà del Calcio rendezvényen, amelyen megválasztották a 2021/22-es idény legjobb kapusának Olaszországban, ráadásul életében először jelölték az Aranylabdára és végül a 25. helyen végzett a szavazáson.

AZ ARANYLABDA-SZAVAZÁSRÓL
“Ez csodálatos, mert ez az első alkalom, hogy engem is jelöltek. Büszke vagyok erre és még inkább a csapattársaimra illetve a családomra, akik mindig velem vannak. Ez a helyezés azt mutatja, hogy jó munkát végzünk, azonban még keményebben kell dolgoznunk.”

A SÉRÜLÉSÉRŐL
“Minden egyes nap Milanellóban vagyok és dolgozom. Remélem, hogy bevethető leszek a Monza ellen, de először még egyeztetnem kell az orvosi stábbal és az edzővel, hogy 100 százalékban készen állok-e a játékra.”

A VERONA ELLENI MECCSRŐL
“Igaz, hogy azt mondtam az edzőnek és a csapatorvosnak, hogy ott akarok lenni a kezdőcsapatban a Verona ellen, de ez a sérülés veszélyes. Hallgatnom kellett rájuk, mert ők jobban értenek hozzá.”

A SCUDETTÓHOZ VALÓ HOZZÁJÁRULÁSÁRÓL
“Nem számítottam rá. Ez az általunk végzett munka eredménye volt és nagyon örülök neki.”

A CSAPATRÓL
“Olaszul beszélek a csapaton belül. Igyekeztem nagyon gyorsan megtanulni a nyelvet, hogy kommunikálni tudjak a pályán a csapattársaimmal és készen álljak. Ma már jobban beszélek olaszul és ez segít abban, hogy vezér legyek. Az első naptól kezdve mindenki azt éreztette velem, hogy otthon vagyok itt a Milanban, a klub, a szurkolók, mindenki… Nagyon jól érzem magam.”

A LEAÓNAK ADOTT GÓLPASSZÁRÓL
“Nagyon szeretem a Milan játékstílusát, az edzéseknek és az edző kéréseinek köszönhetően előtérbe tudom helyezni ezt az oldalamat is. Ha bármikor lehetőségem adódik arra, hogy gólpasszt adjak valamelyik csapattársamnak, akkor meg fogom tenni.”

BUFFONRÓL
“Mindenki ismeri Buffont, ő egy legenda. Emlékszem, hogy a PSG-vel vívott mérkőzésünk után az edzőjével hárman beszélgettünk és azt mondta rólam, hogy egy nagyszerű kapus vagyok.”

A VILÁGBAJNOKSÁGRÓL
“Deschamps fog dönteni. Még nem beszéltünk róla, de mindenki tudja a hierarchiát a francia válogatottban.”