Maignan nyilatkozata a franciák győzelme után

Mike Maignan, a francia válogatott első számú kapusa boldogan nyilatkozott, miután kapott gól nélkül hozta le a Hollandia elleni összecsapást.

Megkezdődött a 2024-es Európa-bajnokság selejtezője és Franciaország hazai pályán 4-0-ra győzött Hollandia ellen. Maignan kiváló teljesítménnyel rukkolt elő és a 95. percben kivédte Memphis Depay tizenegyesét, így kapott gól nélkül zárta a meccset.

„Jó mérkőzés volt. Ilyen játékot akartunk játszani, sikerült egységesnek maradni és rögtön a kezdés után megszereztük a vezetést. Kiváló teljesítményt nyújtottunk csapatként. Nagyon boldog vagyok és a kivédett tizenegyes a végén ragyogóvá tett. Mindenki zseniális meccset játszott.” – mondta Maignan.

„Kívülről könnyű mérkőzésnek tűnhetett, de koncentráltnak kellett maradnunk és stabilan védekezni. Kapusként mindig nagyon koncentrálnom kell, az ilyen meccseken mindig vannak veszélyek, hiszen egy gól bármikor mindent megváltoztathat.”

„Büntető? A tizenegyes védés a specialitásom. Ez egyszerűen ösztönből jön és arra törekszem, hogy a lehető legtöbb pontját lefedjem a kapunak. A csapattal együtt jó munkát végeztünk és én is szerettem volna kivenni a részem a győzelemből és kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Ezt sikerült is véghez vinnem.”

A 27 éves kapus összesen 13 büntetőt hárított, legutóbb tavaly augusztusban a Sassuolo elleni 0-0-s döntetlen alkalmával Domenico Berardi büntetőjét védte ki.