Nileborg Krisztián visszavágott Gémes Leventének a Tóth Ákos emlékverseny elődöntőjében

Az Énekest követően a következő hazai esemény, a Tóth Ákos emlékverseny 22 összecsapással startolt a Pest megyei Kókán. A serdülők között öt magyar-lengyel csapatbajnoki mérkőzés zajlott, míg az ifjúságiaknál 17 pár küzdelmeire került sor. A nap legfontosabb mérkőzésén Nileborg Krisztián visszavágott Gémes Leventének az Énekes elszenvedett vereségért.

Junior Európa-bajnokunk, Nileborg Krisztián ezúttal taktikusabban bokszolt az ifi vb-ezüstérmes Gémes Leventével szemben, és megosztott pontozással győzött az elődöntőben. A verseny legerősebb súlycsoportjának tartott ifi 71 kilóban Nileborg döntős ellenfele az ifi Európa-bajnok ír Bobbi Duggan Flood lesz, aki egy menet alatt eldöntötte az összecsapását, így kiváló fináléra van kilátás.

Az ifjúsági válogatott tagjai közül Oláh Levente (60kg), Lantos Álmos (63.5kg), és Kiss Milán (86kg) is döntő fölénnyel győzött az elődöntőben. Zsigó Csaba (51kg), Kozák Kevin (54kg), Frank Dániel (57kg), Szűcs István (75kg) és Horváth Richárd (63.5kg) kiváló ír ellenfelekkel szemben maradtak alul az első napon.

A serdülő lányok között öt magyar-lengyel csatára került sor az első napon, ebből a vendégek négy összecsapást nyertek meg. A magyar sikert Törő Eszter (57kg) szállította, de Ódor Eszter (44kg), Svercsek Jázmin (51kg), és Gereben Lili (54kg) is közel álltak a sikerhez, megosztott pontozással kaptak ki.

A versenyt a 2009. március 6-án tragikusan elhunyt korábbi ökölvívó, Tóth Ákos tiszteletére rendezik meg minden évben Kókán 2010 óta, ahol a versenyző élt és bokszolt. A verseny motorja a Tápiómente Ökölvívó Klub edzője, Lantos Gyula, aki minden évben minőségi külföldi versenyzőket hoz el az eseményre.

A magyar mezőny mellett az idei Tóth Ákos emlékversenyen Lengyelország, Ausztria, és Írország teszi tiszteletét. A Tápiómente Ökölvívó Klub és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség közös eseményén az ifjúságiak az 51kg-ban, 54kg-ban, 57kg-ban, 60kg-ban, 63.5kg-ban, 67kg-ban, 71kg-ban, 75kg-ban, 80kg-ban, 86kg-ban, valamint a 92kg-ban küzdhetnek meg. A felnőtt férfiak egy kategóriában, az 54 kilóban vehetnek részt a Tóth Ákos emlékversenyen.

„Kicsit rozsdásan kezdtek az ifijeink, és nagyon sűrű napot zártunk a Tóth Ákos emlékversenyen. Zsigó Csaba, Kozák Kevin, Frank Dani nem nagyon találta az ütőtávot, erős ír ellenfelekkel szemben maradtak alul. Nem voltak komfortosak a ringben, ezúttal nem tudták hozni a saját stílusukat, de mindent megtettek a siker érdekében.

Farkas Attila jól bokszolt, egy jó lengyel ökölvívót múlt felül, Oláh Levente ír ellenfele pedig még az első menetben megsérült. Lantos Álmos döntő fölénnyel nyert, Horváth Richárd ír ellenfele pontosabbnak bizonyult a mai napon.

Sokkal jobb mérkőzést, eseménydúsabb elődöntőt hozott össze Nileborg Krisztián és Gémes Levente, mint az Énekesen. A több ütéssel tarkított meccsen most Nileborg kezét emelték a magasba, ez volt a nap összecsapása, de mindkettőjüknek megsérült a keze. Dóka Zalán, Sárosdi Patrik, és Kiss Milán is szép győzelmet aratott.

A mai mérlegünk átlagos volt, rosszul kezdtünk, de szép sikereket is értünk el, mindamellett ez is csak egy állomás az ifjúsági Európa-bajnokságig” – nyilatkozta Ács József az elődöntőket követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Tags: