Maignan ott van az Eb-selejtező legjobbjai között

Mike Maignan bekerült a márciusi Európa-bajnoki selejtező meccsek álomcsapatába.

A napokban véget ért a márciusi válogatott szünet, amelyen összesen 16 játékos volt érdekelt a Milan játékoskeretéből. A megrendezett felkészülési mérkőzések és az Afrika kupa selejtezője mellett elrajtolt a 2024-es németországi Európa-bajnokság selejtezőköre.

A WhoScored összeállított egy álomcsapatot az Eb-selejtező márciusi szakaszának – azaz az első két fordulónak – legjobban teljesítő játékosaiból. A csapatban 8,06-os osztályzattal ott van a Milan kapusa, Mike Maignan, aki fantasztikus teljesítményt nyújtott a francia válogatottban. A 27 esztendős francia kapuson kívül többek között Kylian Mbappé, Cristiano Ronaldo és Rasmus Hojlund is bekerült az álomcsapatba.

Maignan ebben a hónapban lett az első számú kapus a nemzeti csapatban Hugo Lloris visszavonulása után és a Hollandia (4-0) illetve az Írország (0-1) elleni mérkőzést is kapott gól nélkül hozta le. A hollandok ellen a hosszabbításban kivédte Memphis Depay tizenegyesét, míg az írek ellen a rendes játékidő utolsó perceiben hatalmas bravúrt mutatott be.

EB-SELEJTEZŐK LEGJOBBJAI:

MAIGNAN
BRADLEY, ELVEDI, BURCA, AKÉ
SAKA, KOVACIC, PALHINHA, MBAPPÉ
HOJLUND, C. RONALDO