Maignannak fontos meccseket kell kihagynia

Mike Maignan orvosi vizsgálatokon vett részt és rossz hírek érkeztek, ugyanis a várakozások szerint nagyon fontos mérkőzéseket kell kihagynia a soron következő hetekben.

Franciaország hazai pályán 2-0-ra legyőzte Ausztriát a Nemzetek Ligájában és Maignan a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, azonban mindössze egy félidőt töltött a pályán, mivel a szünetben le kellett cserélni vádliprobléma miatt.

A MilanNews tájékoztatása szerint Maignan az Ausztria elleni mérkőzésen fájdalmat érzett a bal vádlijában és az elvégzett orvosi vizsgálatok kimutatták az izomsérülést. Ami a felépülés várható időtartamát illeti: a francia válogatott kapus körülbelül egy hónap múlva térhet vissza a pályára – írja a MilanNews.

Az első jelek 2-3 hét kényszerpihenőre utaltak, azonban úgy tűnik, hogy kissé több időt vehet igénybe a teljes felépülés. Ez azt jelenti, hogy Maignan várhatóan október végén állhat újra Stefano Pioli rendelkezésére, ezáltal az elkövetkező hetekben nagyon fontos mérkőzéseken fog hiányozni.

Az előrejelzések alapján Maignannak biztosan ki kell hagynia a Chelsea elleni mindkét mérkőzést a Bajnokok Ligája-csoportkörében, valamint az Empoli, a Juventus és a Verona elleni bajnokit is. Remélhetőleg október utolsó hetében a Monza vagy a Dinamo Zagreb elleni összecsapáson visszatérhet a Milan kapujába. Addig a második számú Ciprian Tatarusanu fogja helyettesíteni kapusposzton.

A Milan mérlegeli annak a lehetőségét, hogy az UEFA szabályzatának megfelelően a sérült Maignan helyét Ciprian Tatarusanu vegye át a Bajnokok Ligája-keretben. Jelen pillanatban a csoportkörre jelölt eredeti listán kapusposzton Maignan mellett a harmadik számú hálóőr, Antonio Mirante és a 20 éves negyedik számú kapus, Andreas Jungdal szerepel.