Szoboszlai a csapatkapitányi karszalagról: “Próbáljuk végigvinni, amit Dzsudzsák és Szalai elkezdett” – értékelések

A magyar válogatott péntek este Szalai Ádám góljával nyert 1-0-ra Lipcsében a németek ellen. A találkozó után a Leipzig magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik is értékelt az M4-nek.

– Nem gondoltam, hogy ilyen hamar vezetni tudunk, úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs vesztenivalónk, de ha már idáig eljutottunk, akkor vigyük végig valahogy. Ilyen csak a mesékben van. Azután, hogy bejelentette, hogy abbahagyja, és most góllal tudta segíteni a csapatot… Neki is elég nagy öröm, és persze mi is teljes mértékben örülünk ennek.

Szoboszlai arról is beszélt, hogy Szalai lecserélésekor ő kapta a csapatkapitányi karszalagot.

Nem tudtam, hogy én kapom, de ez nem jelent még semmit. Nagy megtiszteltetés természetesen, attól függetlenül, hogy én maradok-e vagy bárki más lesz, ugyanúgy próbáljuk végigvinni, amit Bazsi (Dzsuzdsák Balázs – a szerk.) és a Szala elkezdett. Hiányozni fog Ádám, de muszáj lesz.

A szintén a Lipcsében futballozó Gulácsi Péter is elmondta, mi volt a győzelem titka.

– Azáltal, hogy hét éve itt vagyok Lipcsében, ez a meccs még különlegesebb volt, de egyértelmű célunk volt, hogy megnyerjük a meccset. Az első félidőben nagyon érett, átgondolt, jó teljesítményt nyújtottunk, rengeteg jó támadással, a presszingüket jól át tudtuk játszani, hátul jól zártunk. A másodikban tudtuk, hogy ránk fognak jönni, nem akartunk annyira nyitva lenni. Belül a passzsávokat lezártuk, kifele szorítottuk őket, és nem igazán voltak nagy lehetőségeik. Nekünk volt 2-3 kontránk, amiből eldönthettük volna a meccset.

– Ez így szép, 1-0, Szala beoxizta, ennél szebb nem kell. A futball különleges történeteket tud írni, ez biztos, hogy ez ilyen volt. Mindenki tudja, hogy Szala mit jelent a csapatnak, a magyar válogatottnak, Magyarországnak, ha valaki, ő abszolút megérdemelte ezt. A végén talán még szebb is, hogy csak ezzel az egy góllal nyertünk.

– A sorozat elején ezt mi sem gondoltuk volna ezt, nyilván ahogy teltek a meccsek, és éreztük, hogy mindenkivel pariban vagyunk, nálunk nagyobb nevű csapatok ellen is extrém jó teljesítményt tudunk nyújtani, ez meccsről meccsre a mi önbizalmunkat is javította. Ma már úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, hogy egy győzelemmel akár a csoportot is meg lehet nyerni. Így van még egy óriási mérkőzésünk hétfőn, telt ház előtt az olaszok ellen, ennél szebben nem is alakulhatott volna.

NL: A magyar válogatott Lipcsében is csodát tett, karnyújtásnyira a csoportgyőzelem