Majoros-bronz a Top 10-en

Majoros Bence bronzérmet szerzett a bodzavásári ifjúsági Európa Top 10 asztalitenisz-versenyen. A magyar játékos a viadal utolsó napján mindhárom, sok izgalmat hozó mérkőzését megnyerte.

Pusztai Viola Bátorfi Zoltán a mezőny első felébe várta Majoros Bencét a bodzavásári ifjúsági Európa Top 10 asztalitenisz-versenyen, és a szövetségi kapitánynak nem is kellett csalódnia. Éremszerzési lehetőségről nem beszélt, így az, hogy a nyírbátori játékos végül a harmadik helyet szerezte meg, kellemes meglepetés lehetett mindkettejüknek.

A viadal utolsó napját úgy kezdte a harmadik helyről, hogy rajta kívül még két játékosnak is azonos pontszáma volt. Az már ekkor látszott: a német Dennis Klein és a szlovén Darko Jorgic nehezen befogható, ráadásul éppen tőlük kapott ki, így egyenlő pontszám esetén sem ő lett volna a kedvezményezett.

Majoros Bence Forrás: ETTU

Majoros Bence  •  Forrás: ETTU

De a harmadik hely abszolút realitásnak tűnt. Különösen azután, hogy a vasárnapot győzelemmel kezdte. A fehérorosz Alekszandr Kaninnal jó nagyot küzdött: 1-1-es állásnál a harmadik szettben nem neki állt a zászló, az ellenfélnek öt játszmalabdája volt, de Majoros mindannyiszor hárította, majd 15-15 után ő szerzett pontot, és beütötte a következő poént is. A negyedik játszma ismét nüanszokon dőlt el, de a lényeg, hogy Bence javára, mint ahogy az utolsó kettőben is ő érte el előbb a 11 pontot.

A nyolcadik fordulóban az ifjúsági Eb-bronzérmes osztrák Andreas Levenkóval mérkőzött, aki ha szoros szettek megnyerésével is, de 2-0-ra vezetett már, amikor Majoros elkezdte szórni a jobbnál jobb poénokat. Két, 11-5-re elvesztett játszma után Levenko éledni látszott, hiszen 5-1-re vezetett az ötödik szettben, de kisvártatva időkérésért kiáltott, Majoros ugyanis nemcsak egyenlített, de fordított is 6-5-re. Ezek után nem csoda, ha az osztrák dühösen dobta az ütőjét az asztalra, miután ellenfele 3-2-re vezetett. A hatodik játszmában szinte ugyanez játszódott le, csak éppen a fejét fogta azután, hogy 8-4-es vezetését követően 12-10-re Bence nyert, ezzel behúzva az ötödik győzelmét is.

A bronzéremtől pedig már csak egy mérkőzés választotta el, a francia Romain Ruizt kellett legyőznie. Hamar kiderült, hogy helyén van a szíve, hiszen az első szettet 18-16-ra nyerte. Bár a második az ellenfélé lett, a következő kettőt simán, az ötödiket pedig 12-10-re hozta.

Miután a második napon betegség miatt a versenytől visszalépő Can Akkuzu eredményeit törölték, Majoros Bence hat győzelemmel és két vereséggel, 14 pontot gyűjtve, Klein és Jorgic mögött a harmadik helyen végzett. A nap krónikájához tartozik még, hogy az első kiemelt francia Alexandre Cassin az utolsó két mérkőzését már nem tudta lejátszani a viadalon.

Az ifjúsági lányok versenyét a végig vezető lengyel Natalia Bajor nyerte, a serdülő fiúk között az első kiemelt román Cristian Pletea diadalmaskodott, a serdülő lányoknál az egész mezőny egyetlen hibátlan teljesítményét hozó, ugyancsak román Andreea Dragoman állhatott fel a dobogó tetejére.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS