Makrobiotika: Fiatalító ételek

image

A makrobiotika nem olyan, mint egy gyors ragtapasz, amit felragasztunk, és máris kicsattanó egészségnek és kitűnő általános állapotnak örvendünk, hanem megváltoztatva étrendünket és életmódunkat, szép lassan, kitartó munkával segít megerősíteni az immunrendszerünket.

Az ősi civilizációkban úgy tartották, hogy minden testi és lelki baj alapvetően az elfogyasztott táplálék minőségéből eredeztethető. Vajon mi a helyzet ma? A fogyasztói társadalom a reklámokon keresztül belénk sulykolt termékeit fogyasztjuk, és nem gondolkodunk azon, hogy jók-e, rosszak-e szükségesek-e szervezetünkre, vagy sem. A makrobiotika a kelet és a nyugat arányos keveréke. Jelentése: a hosszú, egészséges élet tudománya és művészete, a természetes ételek elkészítése és fogyasztása természetes arányokkal.

Olyan táplálkozási, ételkészítési módszer, amelynek segítségével bárki kiküszöbölheti a káros környezeti hatásokat, az ipari élelmiszerek veszélyeit. Képes visszaállítani az egészség felborult egyensúlyát, és alkalmas arra is, hogy különféle betegségeket visszafordítsa. Az egész szervezetet kezelésbe veszi azzal, hogy megszünteti az okokat. Mindenki saját maga lehet saját gyógyszerésze, hiszen a makrobiolikus étel gyógyszer. Ha tesztünk fizikailag letisztul és megerősödik, lehetőségünk van arra, hogy az immunrendszert legyengítő és a tehetséget gyakran elősegítő lelki-spirituális betegségeket is feltárjuk és gyógyítsuk.

Az étrend összetevői:
1.Teljes értékű bió-gabonafélék: Legalább 50%-a minden étkezésünknek teljes értékű, feldolgozatlan, főtt gabonafélékből álljon. (barna rizs, köles, árpa, búza, zab, rozs kukorica, hajdina)
2.Levesek: A napi étrend 5-10 %-a zöldségből, babfélékből, gabonafélékből, tengeri fűből készül leves legyen
3.Zöldségek: Étrendezünk napi 25-30 %át tegyék ki.
4.Babok és tengeri zöldségek: A napi étrend 10-15 %-át  ezekből az ételekből készítsük el
5.Kiegészítő ételek: Ez mintegy 5-10%, évszaktól és egészségünktől függően, halak, gyümölcsök, desszertek, diófélék, magvak közül választhatunk

Forrás: Makrobiotikával a Rák Ellen Alapítvány