Maldini a meccsről, a csapatról és a Scudettóról

Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója a Verona elleni győzelmet követően megosztotta gondolatait és beszélt a meccsről, a csapat erejéről és tartásáról, valamint a Scudettóért folyó versenyről is.

A Milan négy pontra van attól, hogy a városi rivális Inter eredményeitől függetlenül az első helyen végezzen az olasz bajnokságban. Maldini a Milan TV-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a csapatnak nyugodtnak és higgadtnak kell maradnia a hátralévő két meccsen.

“Jelenleg a körülöttünk lévő nagy lelkesedés közepette fontos dolognak tartom, hogy megpróbáljunk nyugodtnak maradni. A Lazio elleni összecsapással ellentétben ez egy olyan meccs volt, amelyet nagyon jól kezdtünk és az első 20-25 percben domináltunk. A vezetést is megszereztük, de sajnos balszerencsések voltunk és nagyon minimális les miatt érvénytelenné vált a találatunk.” – mondta Maldini.

“Aztán kaptunk egy gólt. Ha nem állsz készen, akkor ezen a ponton krízisbe kerülhetsz. Ilyen esetben, amikor nagyon kevés meccs van hátra és már látni a célegyenest, ha a csapat nem elég érett a megfelelő reakcióhoz, akkor szenvedhetsz és akár elveszítheted a fejed is. Nagy gratuláció jár a játékosoknak, akik mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Azt kell mondanom, hogy a csereként pályára lépők is segítettek.”

A következő fordulóban a hétvégén a Rossoneri az Atalantát fogadja a San Siróban.

“Scudetto? Nagyszerű dolog, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. A hátralévő két mérkőzésünk sem lesz könnyű. Láttam az Atalanta meccsét és még versenyben vannak a nemzetközi porondon való kvalifikációért. Minőségi játékosokkal rendelkeznek, de a San Siróban fogunk játszani teltház előtt. Természetesen nagy nyomás lesz rajtunk, de megbirkózunk vele.”