Maldonado: Közeleg a búcsú az F1-től

F1

2016. január 28. csütörtök, 17:37

Szerző: Gellérfi Gergő; Fotó: Lotus F1 Team

Amiről a Formula.hu már a hét elején beszámolhatott, mostanra a nemzetközi sajtóban is elterjedt: a Renault és a PDVSA közti tárgyalások eredményeképp véget ér a Formula-1-es kaland Maldonado számára.

Immár a nemzetközi sajtó is kiemelten foglalkozik azzal a témával, amiről a Formula.hu már hétfőn beszámolhatott: a gyári csapatként visszatérő Renault úgy tűnik, hogy nem tartja meg a Lotustók „megörökölt” Pastor Maldonadót, hanem Kevin Magnussenre cseréli őt. Mostanra a legjelesebb brit lap, az Autosport is beszámolt erről a fejleményről, hozzátéve, hogy a Renault jövő szerdai párizsi bemutatójáig aláírhatják a dán pilóta szerződését.

maldonado_kiszall_cs

A szakítás hátteréről nehéz biztosat mondani, de nem tűnik kizártnak, hogy egy mindkét fél számára kedvező megállapodás született a háttérben – a csapat és a szponzor közt. A PDVSA-t és általánosságban a venezuelai gazdaságot övező nehézségek azt eredményezhették, hogy az olajcég számára is kívánatos lépés volt az együttműködés megszakítása.

Ha pedig így van, az nem sok reménnyel kecsegtet Maldonado számára, aki legfeljebb a Manornál próbálhatna meg szabad ülést találni – de a megfelelő anyagi támogatás nélkül ez teljességgel elképzelhetetlen. Az viszont nem tűnik kizártnak, hogy a venezuelai egy másik sorozatban próbálkozzon, ahol az F1-es ár töredékéért lehet ülésnek találni – az IndyCar például egy egészen jó lehetőségnek tűnik, s értékes szponzorációs terület lehet a PDVSA számára.

Forrás: www.formula.hu – RSS