„Maldonado már nagyon idegesít”

F1

2015. november 17. kedd, 06:23

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado, a Lotus versenyzője ismét incidensbe keveredett a hétvégi F1-es Brazil Nagydíjon, amit többen nem néztek jó szemmel – ezúttal Marcus Ericsson volt az áldozat.

Maldonado éppen Ericssonnal, a Sauber versenyzőjével volt nagy csatában, amikor megpróbálta megelőzni őt, ám az lett az eset vége, hogy összeütköztek, és a svédnek a bokszba kellett hajtania, hogy átnézzék autóját. A versenybírák megvizsgálták az incidenst, majd úgy határoztak, hogy a Lotus pilótáját 5 másodperces büntetéssel sújtják, amit a következő kerékcseréje alkalmával kellett letöltenie.

 Maldonado

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn felháborodott, hogy megint Maldonado okozott balesetet a pályán. „Marcus [Ericsson] autója tisztán előtte volt, és ő szó szerint belement” – nyilatkozta az Autosportnak, majd hozzátette, elgondolkodtató, hogy a venezuelait rendszeresen láthatjuk hasonló szituációkban. „Mit lehet erre mondani? Nem ez az első alkalom, hogy ilyen esetbe belekeveredik. Nagyon-nagyon bosszantó, hogy megint ő az.”

„Marcus jól vezetett, sikerült felzárkóznia egy hiba után, amit a rajtnál követett el, mert szélesen fordult. Aztán Maldonado egyszer csak belülre húzott és belement. Ez nagyon frusztráló.” A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane elmondta, véleménye szerint a Maldonadóra kiszabott büntetés túl durva volt. A venezuelai idén eddig 6 büntetőpontot szedett össze, ebből hármat két baleset miatt, további hármat pedig a bokszutcában történt gyorshajtásért. 

Forrás: www.formula.hu – RSS