Man. City: újabb meglepő átigazolással jelentkezhet Pep Guardiola! – sajtóhír

Angol lapértesülések szerint a Manchester City menedzsere a bajnoki rivális Chelsea mellőzött fiatal játékosát, Ian Maatsent szemelte ki legújabban magának.

A 21 esztendős, holland U21-es válogatott játékos az elmúlt idényt a feljutó Burnley együttesénél töltötte kölcsönben az angol másodosztályban (Championship), ahol Vincent Kompany a mezőnyön fiatalos lendülttel átszáguldó csapatának egyik alapembere volt.

Az új idényre Maatsen azonban nem maradt a Premier League-ben a Burnley-nél, amely bár próbálta megszerezni a pálya bal oldalán lényegében minden pozícióban bevethető játékost, a Chelsea marasztalta.

A ‘londoni kékeknél” viszont abszolút kiegészítő ember maradt az ígéretes jövő előtt álló Maatsen (9 tétmérkőzésen összesen 272 percet tölthetett eddig a pályán – a szerk.), akinek mentőövet meglepő módon Pep Guardiola készül dobni.
A Manchester City trénere köztudottan szeret váratlan igazolásokkal jelentkezni, elég csak a sokak által az első pillanatban megkérdőjelezett Jeremy Doku nyári szerződtetésére gondolni, azonban valamiért Guardiola döntései mégis kifizetődnek, erre a belga szélső is tökéletes példa… Utóbbiban joggal bízhatna Maatsen is, ám kérdés mit szól mindehhez a Chelsea együttese.

Ian Maatsen 2018-ban a PSV Eindhoven együttesétől érkezett a Chelsea-hez, szerződése 2025 nyaráig érvényes az angol fővárosban, piaci értékét jelenleg 20 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt).

fociclub

A Man. City: újabb meglepő átigazolással jelentkezhet Pep Guardiola! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.