Marco Rossi dilemmája Willy Orbán pótlása

Nincs könnyű helyzetben Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, akinek a következő két tétmérkőzésen, az október 14-i, Szerbia elleni budapesti, illetve a három nappal későbbi, Litvániában sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőn valahogy pótolnia kell Willi Orbánt.

Orbán

Willi Orbán. Fotó: MLSZ

A három belső védős rendszerben a lipcsei hátvéd játszik középen, ő a legfontosabb tartópillér, pótlása rendkívül nehéz lesz. Kérdés, kitart-e ezen felállás mellett a kapitány, esetleg mégis átáll négyvédős rendszerre. Megkérdeztük olvasóink véleményét is, az nso.hu oldalon a legtöbben a háromvédős szisztéma, és a Botka, Lang, Szalai trió mellett tették le a voksukat.

Több mint nyolc év, egészen pontosan 2015. május 29. után irányíthat élvonalbeli csapatot, immár a Kisvárdát Mátyus János.

A Honvéd és a Ferencváros korábbi 34-szeres válogatott labdarúgója szakvezetőként veretlen az FTC ellen, sőt az egykori együttesei (Lombard Pápa, Nyíregyháza Spartacus) még gólt sem kaptak a zöld-fehérektől. Érdekesség, hogy a 48 éves szakember eddig kétszer meccselt a Ferencváros ellen, de még egyszer sem ült a kispadon az Üllői úton. „Optimista vagyok, nem feltartott kézzel lépünk pályára, bízom a pontszerzésben” – mondta lapunknak a vasárnapi FTC–Kisvárda bajnoki előtt.

Szalay Szabolcs, a ZTE támadója szerint mostanra beilleszkedtek a nyáron érkező játékosok a csapatba, és jó hangulatban várják a Fehérvár elleni vasárnapi bajnokit.

 „Jól jött a válogatott szünet” – ismerte el lapunknak a Zalaegerszeg csatára, akinek szép emlék a két csapat februári meccse, amikor az ő góljával és gólpasszával győzte le a ZTE 2–1-re a Vidit: „Az volt az egyik legjobb meccsem a ZTE-ben, ám vasárnap szeretnék annál is jobb teljesítményt nyújtani. Már hat forduló eltelt a bajnokságból, adós vagyok a gólokkal és a gólpasszokkal. Itt az újabb alkalom, szeretném góllal vagy gólpasszal segíteni csapatomat.” (nso.hu)

Post Views: 6

JochaPress