Mária Terézia után Bocskai István

Kovács Richárd a sikeres vizsgaidőszak után már gőzerővel készül a 62. „Bocskai István” Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre.

 

2017-ben az eddigi legjobb szezonját teljesítette Kovács Richárd. Az első teljes felnőtt mezőnyben töltött szezonjában az Európa-bajnokságon kivívta a világbajnoki indulás jogát, ahol mindösszesen három magyar vehetett részt. A tavalyihoz hasonló szezont szeretne zárni idén is. Ehhez az első lépés február 7-10 között a Bocskai István Emlékverseny.

 

„A Bocskai emlékverseny lesz az első versenyem  2018-ban.  Jól szeretnék szerepelni, nyilván a célom a dobogó legfelső fokán végezni. Hogy mennyire lesz nehéz? Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgom, jó ökölvívók lesznek a súlyomban, de remélem meg fogok tudni birkózni az akadályokkal.”

Ricsi Máriapócson él és a Nyíregyházi Vasutas Sport Club versenyzője. Így a debreceni esemény nincs is messze lakhelyétől.

„Hogy a szülővárosomhoz közel lesz, annak örülök, hiszen nem kell sokat utazni. Ráadásul a barátaim és a rokonaim is meg tudnak nézni és élőben szurkolhatnak nekem. Ez plusz erőt adhat a meccseimen.”

 

Ricsi 2018 első mérkőzésére február 7-én kerül sor a Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen Debrecen. A 21 éves boxolónak nem lesz könnyű dolga, hiszen a debreceni eseményre 22 ország versenyzőit várják.