Másodjára győzelem

Az U19-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra verte az ukránokat a szerbiai Vilotić-tornán, ezáltal javított előző napi teljesítményén. Az ezúttal Magyarkanizsán pályára lépő együttes – gólkülönbséggel – az utolsó, a harmadik helyre szorult a csoportjában, hétfőn  az ötödik helyért játszik az amerikai csapat ellen.

Majer Dániel Az izraeliektől elszenvedett 3-0-s vereséget követően mind játékban, mind eredményben előbbre lépett az U19-es labdarúgó válogatott Szerbiában. Az ideiglenesen Németh Antal által irányított együttesnek az izraeli csapatot korábban 2-1-re verő ukránok elleni győzelme a csoport állásában nem hozott változást, maradt harmadik, így hétfőn az Egyesült Államok együttesével az ötödik helyért mérkőzhet meg.

Ezúttal nem volt gond a koncentrációval Forrás: mlsz.hu

Ezúttal nem volt gond a koncentrációval  •  Forrás: mlsz.hu

Nyomot hagyhatott a fiúkban az izraeliek elleni borzasztó kezdés, és már a mérkőzés elejétől koncentráltan játszottak, nyomást gyakoroltak az ukránokra. Ennek a 20. percben meg is lett az eredménye, beívelt szabarúgásból Szalai András fejelt a hálóba.

Az ukránok ezután hiába próbáltak agresszívebben fellépni, gyors támadóikat jól tartotta a védelmünk, nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Sőt, a 2-0-ra volt inkább esély, Kamarás György két, Takács Ronald egy nagy helyzetet hibázott el, Bíró Bence pedig kapufát lőtt. Az eredmény azonban nem változott, maradt az 1-0.

Németh Antal sokkal elégedettebben nyilatkozott, mint előző nap, a második gól elmaradását azonban sajnálta, azzal ugyanis a harmadik helyért játszhatna hétfőn a válogatott. Ugyanakkor kiemelte, most a felkészülésen és nem az eredményen volt a hangsúly. Levonják a megfelelő következtetéseket, és tovább építkeznek a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre.

U19-es Vilotić-torna, Szerbia
Magyarország–Ukrajna 1-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik – Szalai András, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence, Gergényi Bence (Nagy Zsombor, 75.) – Kleisz Márk, Szabó Bence – Tömösvári Bálint (Vogyicska Bálint, 60.), Takács Ronald, Kamarás György (Bíró Ákos, 70.) – Bíró Bence
Gólszerző: Szalai András (20.)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS