Massara reagált a pénteki BL-sorsolásra

Frederic Massara, a Milan sportigazgatója elmondta, hogy rendkívül nehéz mérkőzésre számít a Napoli ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, viszont látványos meccseket vár a két csapattól a továbbjutás kiharcolása érdekében.

Pénteken délben megtartották a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását és a Milan ellenfele a Serie A listavezetője, a Napoli lesz. A párharc két mérkőzésen dől el és a Rossoneri hazai pályán kezd április 12-én, majd 6 nappal később jön a visszavágó.

„Erős csapatok vannak és nagyon magas szintű mérkőzések lesznek a negyeddöntőben. Európa legjobb nyolc csapata között vagyunk. Ez egy példátlan és nehéz kihívás lesz számunkra egy nagyon erős Napoli ellen. Izgalmas kihívás, amellyel magabiztosan fogunk szembe nézni.” – mondta Massara a sorsolás után.

„Kiemelkedő teljesítményekre lesz szükségünk. Húsz nap leforgása alatt három mérkőzést fogunk játszani ellenük, ha valami, akkor ez mindkét csapat számára megnehezíti a párharcot. Bátran vágunk neki abban a reményben, hogy nagyszerű meccseket fogunk vívni. Látványos mérkőzésre van kilátás a két csapatot elnézve.”

A Milan felnőtt csapata mellett a Primavera is nagyszerűen teljesít a nemzetközi porondon. Ignazio Abate együttese csoportelsőként jutott tovább az UEFA Ifjúsági Ligából a Chelsea-t, a Dinamo Zagrebet és a Salzburgot megelőzve, míg a kieséses szakaszban az Atlético Madridot legyőzve bejutott a Final Four-ba, ahol az elődöntő keretein belül a Hajduk Split együttesével játszik a fináléba jutásért.

„Ez nagy büszkeség számunkra és igazolja az utánpótlás szektorban végzett kiváló munkát. Különleges eredmény és elégedettek vagyunk a csapat és Abate edző munkájával egyaránt. Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az egyetlen csapat, amelynek a felnőtt csapata ott van a BL negyeddöntőjében és az ificsapata az UEFA Ifjúsági Liga elődöntőjében.”