Giroud eltiltás miatt nem játszhat Udinében

Stefano Pioli kénytelen lesz nélkülözni a legeredményesebb játékosát a hétvégén.

Olivier Giroud hétfőn a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára a Salernitana elleni 1-1-es döntetlen alkalmával és az első félidő hosszabbításában gólt szerzett. Az 59. percben egy szabálytalanságot követően sárga lapot mutatott fel neki a játékvezető, így begyűjtötte szezonbeli ötödik figyelmeztetését.

A fegyelmi bizottság tájékoztatása szerint Giroud egy mérkőzéses eltiltást kapott, miután kigyűlt az öt sárga lapja az idei szezonban a Serie A-ban. Így a világbajnok csatár kihagyja a holnap esti Udinese elleni mérkőzést.

Ez lesz a második összecsapás az aktuális szezonban, amelyet Giroud kénytelen kihagyni eltiltás miatt. Legutóbb tavaly novemberben a Spezia elleni bajnokin a győzelmet érő találata után a mezlevételes gólöröme miatt kiállították, mivel már volt egy sárga lapja.

Giroud eddig 12 alkalommal volt eredményes a 2022/2023-as szezonban, ezáltal vezeti a csapat házi góllövőlistáját. A francia válogatott csatár 34 tétmeccsen játszott és 6 gólpasszt is kiosztott az idényben. Könnyen elképzelhető, hogy Zlatan Ibrahimovic fog kezdeni csatárposzton Giroud távollétében az udinei mérkőzésen.