Mattsson nem számít!

Dénes Mercédesz kegyetlen sorsolást kapott a rigai felnőtt Eb-n, és két vereséggel búcsúzott a női birkózás 53 kg-os versenyén. A helyezésnek nincs jelentősége, igazában csak azt sajnáljuk, hogy nem birkózhatott többet az olimpiai kvalifikációs sorozatra való felkészülés jegyében.

Szekeres István A világ- és háromszoros Európa-bajnok, négyszeres vb-ezüstérmes, a tavalyi, első Európa Játékok győztese, a 27 éves, svéd Sofia Mattsson ellen kezdhette meg szereplését Rigában Dénes Mercédesz, aki hétfőn még csak a 22. születésnapját ünnepli. Az önmagában nem rossz sorsolás, ha valaki a toronymagasan esélyes rivális ellen kezd, mert tőle elvárható, hogy döntőbe jut, miáltal magával viszi legyőzöttjét a vigaszágra.

Látunk még sok örömképet Dénes Mercédeszről

Látunk még sok örömképet Dénes Mercédeszről

A baj inkább az volt, hogy Mattsson most nem számít, rá nem kell készülni a kvalifikációs versenyek előtt, hiszen a tavalyi világbajnoki második helyével már megszerezte a kvótát, a sorozatban tehát nem indul. Vele akkor kell minél szorosabbat birkózni az olimpia előtt, ha Merci is megszerzi a kvótát. Bár már ott tartanánk!

A rigai sorsolás azért volt kegyetlen, mert a vigaszágra pedig a román Estera Dobrét hozta elsőül. Az érdi versenyzőnél hét esztendővel idősebb, ötszörös Eb-ezüstérmes ugyanis rutinos róka, aki fizikailag is nagyon erős.

Mind a két mérkőzés – tussal – már az első menetben eldőlt. Mattsson ellen Mercédesz lábra támadott, de indítás közben elbizonytalanodott, így a svéd kontrázott, majd hídba forgatta fiatal ellenfelét, és már nem volt menekvés.

A folytatásban a szőke svéd lány a román Estera Dobrét, majd a német Nina Hemmert is rekord idő alatt fektette két vállra. Ennek megfelelően Mercinek a bronzéremért előbb a román, majd a német versenyzőt kellett legyőznie. A fordított sorrend jobb lett volna… Akkor legalább nehéz, de verhető ellenféllel birkózhatott volna egy jót.

Mindenesetre Dobre következett. A magyar leány fürgén próbálta mozgatni az éltesebb ellenfelet, aki azonban álló helyzetben mögé tudott kerülni, levitte, majd kétszeri hídba billentés után tusolta.

Tragédia nem történt. Az élet – ezúttal is – megy tovább.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS